Ziua Eroilor sărbătorită joi în localitățile din Valea Jiului

cimitirul erpilor vulcanZiua Eroilor, cinstită în fiecare an în ziua sărbătorii religioase a Înălțării Domnului, va fi marcată și anul acesta în localitățile Văii Jiului, dar și în cele mai multe dintre orașele și municipiile din județul Hunedoara. Evenimentul va avea loc joi, 9 iunie 2016.

Astfel, la Petroșani, evenimentul va avea loc în Cimitirul Eroilor din zona Petroșani Nord, începând cu orele 12,30. Aici va avea loc o slujbă religioasă și un ceremonial de depuneri de coroane și jerbe de flori la monumentul eroilor, de către reprezentanții autorităților publice locale, ai partidelor politice dar și al reprezentanților unor instituții publice din localitate. Organizatorii spune, de asemenea, că în cinstea eroilor neamului, în aceeași locație va avea loc și o scurtă reprezentația artistică de muzică și poezie susținută de elevi ai unor instituții de învățământ din Petroșani.

Similar, la Vulcan, Ziua Eroilor va fi marcată joi, 9 iunie, în două locuri care amintesc de sacrificiul eroilor militari în luptele din ăzboiul pentru Reîntregirea Neamului. Potrivit primarului Gheorghe Ile, Ziua Eroilor de la Vulcan va începe la orele 12,00 la Cimitirul Eroilor din Coroești (în vecinătatea Bisericii Ortodoxe din Parohia Coroești Vulcan), unde va avea loc un ceremonial religios, militar și civil, precum și o serie de depuneri de coroane de flori. La Vulcan, activități similare vor fi organizate și la osuarul de la Paroșeni, situat în zona Sohodol, începând cu orele 13,00.

Ziua Eroilor va fi celebrată în acest an și la Petrila. Aici ceremoniile religioase și de depunere de coroane de flori vor avea loc la troița eroilor situată în parcul din Lonea, în imediata vecinătate a sediului Poliției orașului Petrila. La Petrila, activitățile dedicate Zilei Eroilor vor începe la orele 13,00.

Și la Uricani, Ziua Eroilor va fi celebrată așa cum se cuvine. Manifestări specifice vor avea loc aici, începând cu ora 12,00 la Cimitirul Eroilor situat în curtea Bisericii Ortodoxe din zona minei Uricani.

Cu toate că nu ne-au fost transmise informații în acest sens, este de așteptat ca manifesări dedicate Zilei Eroilor să aibă loc mîine și la Monumentul Eroilor din centrul municipiului Lupeni, precum și la cimitirul eroilor din Iscroni-Aninoasa.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii județului Hunedoara, în data de 9 iunie 2016, va avea loc și Deva ceremonialul  public dedicat sărbătoririi „Zilei Eroilor”, organizat în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 383/27.05.2016, publicată în monitorul oficial al României, Partea I, nr. 404/27.05.2016. Ceremonialul public se se va desfășura în Deva, la Cimitirul Eroilor, str. Călugăreni, începând cu ora 1145.