Ziua Eroilor omagiată și la Petrila.

eroilonea4În fiecare an, la 40 de zile de la Paște, eroii care au căzut pe front pentru popor sunt omagiați și de comunitatea petrileană. La fel s-a întâmplat și astăzi la Petrila, acolo unde reprezentanții Administrației Publice Locale, împreună cu numeroși cetățeni dar și  alături de elevi îmbrăcați în frumoase straie populare, s-au adunat în fața Troiței ridicate în cinstea eroilor la Lonea, un loc în care își dorm somnul de veci doi eroi necunoscuți.

În lipsa primarului în exercițiu, Ilie Păducel, ceremonia din acest an a fost condusă de viceprimarul Vasile Jurca, omul căruia petrilenii i-au acordat încrederea în alegerile recent încheiate, învestindu-l cu responsabilitatea de a conduce orașul Petrila pentru următorii  4 ani. ”Ca buni creștini și ca oameni cu respect față de înaintași, avem obligația de a le aduce omagiul nostru celor care au murit în luptă pentru ca noi să fim astăzi liberi și independenți. Avem obligația de a duce generațiilor de astăzi și celor de mâine acest mesaj. Cinste eroilor neamului ! Hristos s-a înălțat !” a spus în discursul său rostiti cu acest prilej, primarul ales al Petrilei, Vasile Jurca.

La troița eroilor din Petrila a avut loc cu acest prilej un ceremonial religios, dar și o ceremonie de depnere de coroane de flori din partea autorităților locale, a partidelor politice și diverselor instituții de pe raza orașului Petrila.

eroilonea