Soluțiile parlamentarilor pentru salarizarea și fidelizarea personalului sanitar

vochitoiu senatorIeri, 8 iunie 2016, în ședința de plen a Camerei Deputaților a fost adoptată cu raport favorabil, propunerea legislativă nr. 24/2016, privind modificarea și completarea art. 54, alin.1, lit.c din legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

Această completare a legii poate reprezenta o soluție la problemele existente în sistemul sanitar.

Din această perspectivă, cumularea salariului de bază cu prestarea de servicii în regim privat și cu acordarea unor stimulente bănești lunare, din bugetele consiliilor județene și locale, în conformitate cu performanțele individuale, profesionalismul și gradul de implicare al angajaților, ar putea constitui un factor eficient de contracarare a migrației, de completare a schemelor de personal și de fidelizare a cadrelor medicale.

În calitate de iniţiator al propunerii legislative, senatorul de Valea Jiului Haralambie Vochițoiu a declarat: „Este momentul să acordăm toată atenția cuvenită reformei din sistemul sanitar. Din punctul meu de vedere, ca parlamentar, asta înseamnă că trebuie să corectăm cât mai repede acele legi injuste, care sufocă acest sistem și să creăm condițiile prielnice pentru a păstra resursa umană, bine pregatită și de specialitate, pe care o reprezintă medicii români. Am semnat această propunere legislativă cu gândul la cadrele medicale din județul Hunedoara, dar și din restul țării, care au în acest moment salarii cu mult sub nivelul pregătirii lor.”