La CAR Parîngul IFN, România e la ea acasă !

car1Printre unitățile economice ale Văii Jiului care ies din tipare și uimesc prin originalitatea cu care-și tratează clienții se numără și una dintre cele mai respectate instituții financiare nebancare din Valea Jiului: CAR Parîngul IFN Petroșani.

Aici, dincolo de ofertele de economisire și creditare deosebit de atractive, o echipă de oameni tineri fac impresie bună și datorită ținutei pe care o afișează în fața oamenilor care trec pragul biroului central al acestui CAR. Asta deoarece întregul personal al CAR Parîngul IFN poartă, cu o mândrie specifică adevăraților români, una dintre cele mai frumoase piese vestimentare ale costumului național: ia.

I-am surprins și noi, într-o zi obișnuită de lucru, pe tinerii din echipa condusă de un alt om deosebit, pentru care România și românismul au valențe aparte în tot ceea ce face, l-am numit aici pe Dumitru Răscolean. Acesta ne spune, cu o evidentă satisfacție, că decizia colegilor săi care alcătuiesc colectivul minunat al CAR Parîngul IFN Petroșani de a transforma ia românească în ”uniformă” de serviciu le aparține în totalitate și întreaga echipă a subscris acestei inițiative care demosntrează că există, chiar și într-un domeniu atât de strict și exact cum este cel financiar, un respect și o bucurie aparte a unor oameni care gândesc, simt și se comportă ca niște adevărați români. Spre cinstea lor și spre onoarea celor care le trec, zi de zi, cu speranțe și încredere, pragul.

 

car2