Schimb de experiență între tinerii muzicieni din Petroșani și Varpalota

varpalota1O delegație a Școlii de Muzică ”I.G. Duca” din municipiul Petroșani, din care au făcut parte profesorii Veronika Kutasi, Adina Stan și Nicoleta Demeter (directorul Școlii gimnaziale IG Duca din municipiul Petroșani) au participat, zilele trecute, la Varpalota (Ungaria), la ceremonia de semnare a unui acord de cooperare între școlile de muzică din cele două orașe înfrățite.

În cadrul noului acord de colaborare, elevii Școlii de muzică din orașul maghiar vor concerta anul acesta la Petroșani, pentru publicul din Valea Jiului, în timp ce elevi ai secției de muzică de la Școala ”IG Duca” din Petroșani vor participa la concertul de Advent, găzduit anual de orașul maghiar Varpalota.

Potrivit directorului Școlii gimnaziale ”IG Duca”, prof. Nicoleta Demeter, acest parteneriat este rodul înfrăţirii oraşului Petroşani cu oraşul Varpalota din Ungaria şi constituie una din activităţile pe care școala de muzică din Petroșani și-a dorit-o de vreo doi ani de zile, având în vedere faptul că elevii de la şcoala de muzică din Petroșani, ca și cei de la secţia de artă au rezultate de excepţie care merită promovate și cunoscute și la nivel inernațional.  ”Ne-am dorit foarte mult să îi ducem pe copiii noștri talentați şi în altfel de competiţii şi concursuri internaționale, pentru a face dovada talentului lor dar și pentru a cunoaşte şi alţi elevi cu rezultate la fel de deosebite. Am stabilit cu cei de la Școala de muzică din Varpalota o serie de recitaluri şi concursuri comune, pe diverse teme care se studiază la nivelul primar şi gimnazial la muzică și, de comun acord, vom face un schimb de bune practici”, a declarat Nicoleta Demeter, directorul Şcolii Gimnaziale IG Duca din Petroşani.

Succesul acestui nou parteneriat între elevii din cele două localități înfrățite este privit cu ochi buni și de reprezentanții municipalității din Petroșani. “Mă bucur că acest parteneriat s-a materializat cu succes, este parte a programului comun ale celor două oraşe pentru anul 2016. acest parteneriat va dezvolta foarte mult competiţia, cunoştinţa între entităţile şcolare de muzică dintre cele două oraşe înfrăţite”, a declarat Eduard Wersanski, consilierul primarului municipiului Petroşani, pe probleme de Relații Externe.

Relația de înfrățire dintre Petroșani și orașul Varpalota este cea mai veche relație de acest fel a comunității locale din Petroșani, dar și una cu rezultate concrete în diverse domenii de activitate.

varpalota2