Revin ploile și inundațiile. Cum acționează autoritățile ?

ploiVremea capricioasă nu se lasă și meteorologii au emis o nouă atenționare cod galben de ploi abundente și inundații în 14 județe ale țării, printre care se numărăr și județul Hunedoara. Potrivit unei informări primite din partea Administrației Locale din municipiul Lupeni, atenționarea cod galben vizează și acest oraș – deja puternic lovit de stihiile de ieri seară – este valabilă în intervalul luni, 20 iunie 2016, ora 14,00 și marți, 21 iunie 2016, ora 8,00.

”Avertizăm populația că a fost anunțat un nou cod galben de ploi și inundații pentru municipiul Lupeni. Rugăm populația să fie pregătită. De asemenea, rog cetăţenii să fie alături de noi şi să participe activ la acţiunile pe care le desfăşurăm, pentru a depăşi această situaţie critică. Dumnezeu să ne ajute să trecem cu bine această perioadă!”, a precizat, într-o postare pe pagina sa de socializare, primarul Cristian Resmeriță.

Și echipele opearatorului de apă și canal din Valea Jiului sunt deja pregătite pentru a interveni acolo unde va fi cazul. ”Având în vedere antenționarea meteorologică şi hidrologică emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, de cod galben de ploi și inundatii, de astăzi de la ora 14 şi pâna mâine la ora 14, S.C. Apa Serv Valea Jiului deja acționează cu toate utilajele din dotare și cu echipe de intervenție, în toate localitățile din Valea Jiului, în colaborare cu autoritățile locale și comandamentele pentru situații de urgență, în vederea întâmpinarii situaţilor care tind sa apară. Totodată s- a trecut la refacerea necesarului de reactivi, datorita turbiditaţilor foarte mari de la staţiile de tratare a apei pentru asigurarea furnizarii cu apa potabila a tuturor consumatorilor”, se arară într-un comunicat al SC Apa Serv Valea Jiului.