Colegiul Medicilor din Hunedoara avertizează că sistemul medical poate intra în incapacitate de funcționare

spitaleColegiul Județean al Medicilor din județul Hunedoara transmite, prin intermediul unui comunicat de presă semnat de președintele dr. Grigore Crișan, că valoarea la care Casa Națională de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) înțelege să deconteze serviciile acordate de către medicii de specialitate din ambulator și medicina primară este în măsură să genereze grave disfuncționalități ale sistemului medical, în perioada următoare.

”Se constată o diferență semnificativă în ceea ce privește veniturile potențiale ce urmează a fi realizate de medici pe parcursul anului 2016 și până în 2017, în raport cu majordrile salariale pe care același guvern le-a acordat tuturor angajaților din sistemul bugetar medical. În opinia noastră fondurile insuficiente pentru următorii 2 ani vor duce la o lipsă de finanțare a acestor cabinete, venituri care susțin nu doar plata cadrelor medicare,  dar și investițiile necesare în cadrul acestor entități și, implicit vor duce la scăderea calității actului medical”, avertizează dr. Grigore Crișan.

Președintele Colegiului Medicilor din județul Hunedoara își exprimă, în același timp, speranț a că Ministerul Sănătății și CNAS vor găsi soluții pentru remedierea acestor neajunsuri astfel încât să nu fie influențată continuitatea actului medical prin nesemnarea Gontractului – Gadru în forma propusă. ”Suntem alături de colegii noștri în demersul lor legal de negociere și urmărim cu atenție și îngrijorare derularea evenimentelor, cu speranța unui final mulțumitor, atât pentru medici cât și pentru pacienți”, mai spune dr. Crișan.