Generația ”Andrei Mureșanu-200” de la Colegiul Militar Mihai Viteazu a prezentat onorul absolventului

militari6În istoria Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia s-a mai scris o pagină odată cu absolvirea celei de a 65-a promoții de elevi, o promoție ce poartă titlul onorific „Andrei Mureșanu – 200”. Au trăit emoţia momentului, pe platoul din incinta colegiului, cei 98 absolvenţi (o parte dintre aceștia fiind tineri din Valea Jiului) alături de profesori, instructori militari, părinţi, prieteni și invitați.

Aşa cum un astfel de moment are dimensiunile specifice, au fost alături la ceremonie oaspeți de seamă în persoana generalului de brigadă Dorin Ioniță (șeful Direcției Doctrină și Instrucție din Statul Major General) a reprezentanţilor diferitelor structuri militare din garnizoană și nu numai, ai administraţiei publice locale, ai asociațiilor județene a cadrelor militare în rezervă și retragere din Hunedoara, alături de care a participat și primarul municipiului Vulcan, lt. (r) Gheorghe Ile.

”Vă rog să nu uitaţi că aţi crescut şi aţi învăţat sub patronajul spiritual al lui Mihai Viteazul, aici în cetatea Marii Uniri, Alba Iulia, la colegiul militar, una din instituţiile cu cele mai bogate tradiţii din Armată. De asemenea vă cer ca, în tot ceea ce veţi întreprinde, să aveţi permanent în vedere faptul că vă revine datoria de onoare de a consolida renumele colegiului şi de a-i spori printr-o evoluţie foarte bună în şcoala ce o veţi urma şi cariera pe care o alegeţi”, a declarat, la ceremonie Comandantul Colegiului, colonel Marcel Domșa.

militari5La rândul său, în calitate de susținător al acestei unități de învățământ, de membru al Asociației cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din județul Hunedoara, primarul Vulcanului, Gheorghe Ile, ne-a declarat: ”Particip cu mare bucurie, dar și cu o emoție aparte, la ceremoniile care au loc, ci diverse ocazii la Colegiul Militar Mihai Viteazu din Alba Iulia. Este știu faptul că pentru noi, vulcănenii, numele ilustrului voievod român Mihai Viteazu este un simbol foarte prețuit. La fel de dragi ne sunt, nou, vulcănenilor, și acești tineri care au ales să urmeze o carieră militară și nu o dată ne-am bucurat, la diverse festivități care au avut loc în municipiul Vulcan, de prezența acestora apreciată la unison de comunitatea noastră locală. Îi felicit și le doresc succes în carieră și îi aștepta, cu mare drag, să revină în Vulcan, mai ales că pentru unii dintre ei, Vulcanul înseamnă și acasă.”

militari4În cadrul ceremonialului au fost incluse momente specifice: acordarea premiilor de onoare, citirea ordinului de numire a noului elev plutonier adjutant al colegiului, înaintare în grad a noului elev plutonier adjutant, predarea-primirea cheii generațiilor, fotografierea și dezvelirea tabloului promoției a 65-a, premierea celor mai buni și merituoși elevi, un scurt moment artistic și de final al promoției ,,Andrei Mureșan – 200”. 

Bilanțul acestui an școlar a fost unul deosebit, demn de consemnat în cartea de onoare a instituției: 152 de elevi participanți la olimpiade și concursuri; 95 de premii și mențiuni la olimpiadele școlare cu 25 calificați la națională, unde s-au obținut 5 premii și 5 mențiuni și 27 de premii de onoare pentru performerii colegiului. Toată această muncă și dăruire ne-a adus satisfacția lucrului bine făcut.

militari2
FOTO: Darius DURIGA