Începe examenul de capacitate, necesar pentru admiterea la liceu

examen-scrisLuni, 27 iunie 2016, absolvenții claselor a VIII-a intră în febra examenelor de capacitate, necesare pentru calculul mediei finale de admitere în unitățile de învățământ liceal.

Astfel, pe 27 iunie va avea loc proba la Limba şi literatura română – probă scrisă, pe 28 iunie – cea la Limba şi literatura maternă – probă scrisă pentru absolvenţii de gimnaziu aparţinând minorităţilor naţionale, iar pe 29 iunie – proba la Matematică.

Rezultatele se vor afişa pe 1 iulie până la ora 16,00 şi tot în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 16,00 – 20,00. Rezultatele finale după contestaţii vor fi făcute publice pe 5 iulie.

Prima repartizare computerizată în învăţământul liceal de stat pentru absolvenţii de gimnaziu va fi pe 19 iulie, potrivit calendarului admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul 2016 – 2017, publicat pe site-ul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Între 8 şi 12 iulie vor fi completate opţiunile în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora asistaţi de diriginţi.

Pe 20 iulie se vor afişa de către fiecare unitate de învăţământ liceal listele candidaţilor repartizaţi în acea unitate.

Pe 28 iulie va avea loc a doua repartizare computerizată şi se va afişa de către fiecare unitate de învăţământ liceal de stat lista candidaţilor repartizaţi în acea unitate în a doua etapă.

A treia repartizare computerizată a absolvenţilor clasei a VIII-a, care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapelor anterioare, va avea loc pe 1 şi 2 septembrie.

În ceea ce priveşte admiterea candidaţilor pentru învăţământul seral şi pentru cel cu frecvenţă redusă repartizarea acestora se va face în perioada 27 – 29 iulie.