Municipiul Vulcan se pregătește de sărbătoare. Începe o nouă ediție a săptămânii culturale ”Nedeia Vulcăneană”

nedeie vulcanO nouă ediție a apreciatei săptămâni dedicate culturii, educației și sportului de masă începe, peste doar câteva zile la Vulcan, sub genericul ”Nedeia Vucăneană”. Ajunsă la ediția cu numărul 44, ”Nedeia Vulcăneană” propune locuitorilor acestui oraș și nu numai, o săptămână plină de activități pentru toate gusturile și pentru toate categoriile de vârstă.

Potrivit programului aprobat de Consiliul local al municipiului Vulcan, ”Nedeia Vulcăneană” se va desfășura, anul acesta, în perioada 29 iunie – 3 iulie. În cea mai mare parte, activitățile din cadrul aceseia se vor desfășura pe Bulevardul Mihai Viteazu, în zona cuprinsă între sensurile giratorii de la Primărie și, respectiv, de la magazinul Profi. De altfel, această porțiune din bulevardul principal al orașului va fi închisă circulaței rutiere, de marți până duminică, aici urmând a avea loc o parte din competițiile sportive cuprinse în programul nedeii, dar și spectacolele de vineri și sâmbătă seara. Tot în această zonă vor fi aplasate și jocurile speciale pentru copii și tonetele comercianților care vor participa la sărbătoarea Vulcanului.

În calendarul competițiilor sportive ale ”Nedeii Vulcănene”, în cadrul cărora se află deja în plină desfășurare meciurile ”Cupei Nedeii Vulcănene” la fotbal, vor mai avea loc și alte întreceri tradiționale după cum urmează: Cupa Nedeii Vulcănene la cros, role și ciclism, dar și la șah, concursuri programate pentru miercuri, 29 iunie, începând cu orele 10,00. Înscrierile pentru aceste concusuri se fac la sediul Primăriei municipiului Vulcan până la ora începerii întrecerilor. Acestea vor avea loc pe Bulevardul Mihai Viteazu, cu excepția concursului de șah care va fi găzduit de Școala gimnazială nr. 1 Teodora Lucaciu.

Pentru ziua de joi, 30 iunie, organizatorii au pregătit o serie de fesivități de premiere ale unor activități cultural-educative, respectiv premierea câștigătorilor concursului de creație poetică ”Primăvara-muza poeților tineri”, premierea elevilor cu rezultate deosebite la olimpiadele judeţene și naţionale sau premierea elevilor sportivi care au ocupat locuri fruntaşe la competiţiile naţionale şi internaţionale. Evenimentul va avea loc de la ora 12,00 la sala de ședințe a Consiliului local Vulcan. Tot aici vor fi premiați și câștigătorii
concursurilor de șah și de fotbal organizate în cadrul nedeii, evenimente programat de la orele 11,00 respectiv 14,00.
Municipalitatea din Vulcan va sărbătorii, în mod tradițional, prin acordarea de diploma de fidelitate, premii în bani și printr-o masă festivă, la Cabana Căprișoara, cuplurile care au împlinit în acest an, 50 de ani de căsnicie.

În deschiderea primului spectacol de de muzică dance, rock, dansuri moderne cu artiştii locali și invitaţi, de vineri seara, pe scena de pe bulevardul M. Viteazu vor urca o serie de cetățeni pentru care Consiliul local a pregătit o festivitatea publică de acordare de diplome de excelență și însemnele speciale pentru cetățenii de onoare, eveniment programat pentru ora16.

Sâmbătă seara va avea loc spectacolul de gală al ”Nedeii Vulcănene”, cu atiști locali și vedete ale muzicii ușoare, dance, pot-rock din Vulcan, Valea Jiului și România, într-un maraton artistic care va începe de la orele 16,00 și va dura până duă miezul nopții, când va fi lansat și un foc de artificii.

Potrivit tradiției, duminică 3 iulie, în ultima zi a ”Nedeii Vulcănene” vedeta zilei este folclorul românesc. Ziua va începe cu tradiționala paradă la care sunt invitate să participe formaţiile de muzica populară și dansuri pentru copii de pe raza municipiului Vulcan, dar și grupele de sportivi din cadrul asociațiilor sportive vulcănene. Parada va porni de la orele 12,30 din zona Peco
Vulcan, urmând a se încheia la baza de agrement Brazi, acolo unde, începând cu ora 14.00 se va desfășura concertul focloric care încheie suita de evenimente dedicate ”Nedeii Vucănene”.