Se întoarcea vremea rea. Avetizare cod galben de ploi și vijelii pentru Valea Jiului

ploiDupă câteva zile de caniculă, în Valea Jiului (și nu numai !) se întoarce, de astăzi, vremea  real. Autoritățile au emis deja o alertă de  vijelie şi ploi torențiale în județul Hunedoara.

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacb Ridzi, a postat la rândul său, pe pagina sa de socializare, avertismentul potrivit căruia a fost emisă și o avertizare de COD GALBEN pentru intervalul 27 iunie ora 10 – 28 iunie ora 10, aceasta constâtd în producerea unei instabilități atmosferice accentuate, cu ploi torențiale, vânt, descărcări electrice, posibil grindină. La Petroșani se anunță de asemenea, precipitații cuprinse între 25 și 30 litri/mp.


Și Departament pentru Situații de Urgență al Ministerului de Interne informează că din aceată dimineață intră în vigoare un Cod galben de vreme  rea, care va fi menținut, la nivelul județului Hunedoara până marți dimineață la ora 10.


În intervalul menţionat, în zonele montane, în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, în vestul Olteniei şi nordul Moldovei, dar pe arii mai restrânse şi în celelalte regiuni instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie şi pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 50…60 l/mp.

DSU informează totodată că instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată şi pe parcursul zilei de marţi,28 iunie, în special în centrul, sudul şi estul ţării.