Investiții pentru finalizarea introducerii gazului metan în municipiul Lupeni

C. Resmerita lucrare gaz4Lucrările de introducere a gazului metan în municipiul Lupeni se află într-o etapă finală. În aceste zile, se lucrează intens la finalizarea celor două puncte de distribuţie a gazului metan (SRM) care vor asigura funcționarea optimă a sistemului de alimentare cu gaz metan în municipiul Lupeni.
Potrivit reprezentanților administrației locale din municipiul Lupeni, înfiinţarea celor două puncte de distribuţie este o lucrare de maximă importanţă, având în vedere faptul că acestea inchid, în zona Ocolului Silvic, printr-un inel, cele două bucle ale conductelor prin care se realizează furnizarea gazului metan în întreg municipiul, respectiv din zona Bărbăteni şi până la blocurile de la intrarea în oraş. În acest fel, apariţia unor eventuale probleme în furnizarea  gazului metan, poate fi imediat depăşită, deoarece în caz de avarie  se închide un SRM şi se activează automan cel de-al doilea, fiind în acest fel evitate situaţiile in care oraşul ar putea rămâne fără gaz metan
De asemenea, aceste lucrări includ şi introducerea gazului în cele două blocuri situate în apropierea Exploatării Miniere Lupeni, ultimele care au mai rămas neracordate. 
Această lucrare antrenează resurse financiare importante pe care municipalitatea nu le deţine în   prezent, însă primarul Cristian Resmeriţă primite că va face toate demersurile necesare pentru obţinerea finanţării.
C. Resmerita lucrare gaz1”Suntem în fața unei lucrări extrem de  importante pentru noi, deoarece prin finalizarea acestora ea se asigură atât permanenţa furnizării gazului metan în condiţii de siguranţă pentru cetățenii din municipiul Lupeni, dar rezolvă, în același timp și introducerea gazului în ultimele două blocuri care în prezent nu sunt racordate la reţea, respectiv cele din apropierea EM Lupeni. Desigur, aducerea gazului în această zonă este o lucrare destul de grea ca nivel de dificultate, asta întrucât conductele de gaz trebuie să treacă atât pe sub șosea (DN66A) cît și pe sub calea ferată, fapt care va antrena și alocarea de  resurse financiare importante. Vom face însă și acest necesar efort financiar, pentru că pentru noi, cei din fruntea administrației locale din municipiul Lupeni, toți cetăţenii oraşului sunt importanţi iar aceste două blocuri erau ultimele din oraş care nu beneficiau de gaz metan, astfel încît se impunea rezolvarea acestei chestiuni. Din păcate, chiar dacă aceasta lucrare a fost prevazută în lista de obiective finanțate de la buget, în acest moment Primăria nu dispune de resursele financiare necesare, dar vreau să-i asigur pe cetățeni că, așa cum am procedat și cu alte lucrări importante, voi face tot posibilul pentru a obține fondurile necesare și pentru această investiție publică”, a decarat Cristian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.