Pensiile minerilor vor fi mărite ! Președintele a promulgat astăzi modificările art. 56 și 57 din Legea pensiilor

1par_nPreşedintele Klaus Iohanis a promulgat astăzi Legea 263 prin care pensiile minerilor vor fi mărite!

Propunerea legislativă pentru modificarea art.56 şi 57 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice a fost inițiată de ctre deputatul Cristian Resmeriță încă din 2015. Forma în care se modifică prevederile legale este exact cea propusă de Cristian Resmeriță și așteptată de 5 ani de zile de pensionarii mineri din Valea Jiului. Atfel, art. 56, al. 5 se modifică şi va avea următorul cuprins “Stagiul complet de cotizare pentru persoanele prevăzute art. 30, alin. (1) litera a, adică cei care lucrează în sistemul minier este de 20 de ani”.

Mai mult, inițiatorul legii apreciază că legea le face dreptate și celor care au ieşit în perioada 2011 până în prezent. Astfel, a fost modificat şi art.2, potrivit căruia persoanele ale căror drepturi de pensie s-au deschis în perioada 1 ianuarie 2011 şi până la data intrării în vigoare a legii şi care îndeplinesc condiţiile impuse de prevederile art. 56 și 57 din Legea 263/2010, astfel cum au fost modificate şi completate prin prezenta lege beneficiază de recalcularea drepturilor de pensie.

”Sunt extrem de mulțumit de faptul că am reușit să duc la îndeplinire acest proiect de lege așteptat de miile de pensionari mineri care au ieşit începând cu anul 2010 la pensie din sectorul minier. Odată cu promulgarea modificărilor legislative de către Președintele României,  stagiul de cotizare pentru mineri revine la 20 de ani pentru toţi cei care vor ieşi la pensie. Mai mult, pe baza unor cereri de recalculare, toate pensiile vor fi recalculate de la 1 ianuarie 2011”,  a declarat Cristian Resmeriță.

Modificările la Legea Pensiilor au fost promulgate astăzi prin Decretul nr. 697/2016 semnat e Președintele României, Klaus Iohannis,  noua lege urmnd să devină astfel Legea nr. 155/2016.