Mircea Bobora: ”Platforma de stocare temporară a deșeurilor din municipiul Deva poate prelua toate cantitățile de deșeuri din județ”

cjboboraConducerea Consiliului județean Hunedoara pare să fi găsit o soluțue de urgență în chestiunea depozitării deșeurilor menajere din localitățile județului, până la punerea în funcțiune efectivă a Sistemului Integrat de Management al Deșeruilor din județul Hunedoara.

Informația a fost furnizată astăzi de vicepreședintele Consiliului județean Hunedoara, Mircea Bobora – cel care conduce instituția pe perioada în care președintele Laurențiu Nistor se află n concediu medical – în cadrul primei conferințe de presă organizată de noua echipă de conducere a legislativului județean.

Mircea Bobora apreciază că soluția de moment este preluarea deșeurilor din tot județul pe platforma de stocare temporară de la Deva. ”Platforma de stocare temporară a deșeurilor din municipiul Deva poate prelua toate cantitățile de deșeuri de la primăriile interesate” a declarat Mircea Bobora. Chiar și așa, pentru autoritățile locale din Valea Jiului, măsura înseamnă și costuri suplimentare, avnd în vedere că pentru depozitarea unei tone de deșeuri, primăriile trebuie să plătească 80 lei la care se adaugă și costurile de trasport ale gunoiului menajer. În perspectivă, autoritățile locale din Valea Jiului agrează soluția depunerii temporare a deșeurilor pe o platformă care urmează a fi înființată, la începutul lunii august, la Petroșani în zona Dâlja, platformă care va funcționa până la punerea în funcțiune a noului Sistem Integrat al Deșeurilor, eveniment estimat doar undeva la începutul anului viitor.

În altă ordine de idei, vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara a declarat că problema majoră genererată de întârzierea punerii în funcțiune a Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor în județul Hunedoara arată că ”există situații în care Consiliul Județean nu a fost predat la cheie așa cum s-a declarat, ci cu probleme care efectiv trebuie rezolvate de noi într-un orizont de timp foarte scurt. Probleme care trebuiau rezolvate ieri!”

cjhddeseuriLa conferința de presă de astăzi de la Consiliului Județean Hunedoara, alături de vicepreședintele Mircea Bobora au mai participat, Ioan Rus – consilierul președintelui Laurențiu Nistor, Dan Stoian – administrator public al județului Hunedoara, Daniela Dan și Viorel Rotar – directori executivi, Eugen Mitriță – șef serviciu UIP Deșeuri și Nicolae Panța – noul director executiv al A.D.I. Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor Județul Hunedoara.

De asemenea, la conferința de presă au fost abordate și alte subiecte, referitoare la obiective de investiții, gestionarea deșeurilor și administrarea drumurilor județene.