Tabără de reciprocitate pentru elevi meritorii din Petroșani și Varpalota

petrosani la varpalotaUn grup format din 25 de elevi și cadre diractice însoțitoare, de la școlile gimnaziare din municipiul Petroșani se află, începând de luni, în tradiționala tabără de vară din localitatea ungară înfrățită, Varpalota. Similar, un grup de 25 de elevi și profesori din orașul maghiari au sosit în această dimineață la Petroșani, unde vor participa la o tabără de vacanță organizată de autoritățile publice locale.

”Această tabăra este organizată, la fel ca în fiecare an, în baza programului de activitãti comune dintre municipalitățile din cele două orașe înfrățite, Petroșani și Varpalota. Proiectul care, pe baza reciprocității, suportă cheltuielile de deplasare și rganizare a taberei pentru elevii care sunt selectați să participe la această tabără reciprocă”, explică Eduard Wersanski, consilierul primarului Tiberiu Iacob Ridzi pe probleme de Relații Externe și Parteneriat European.

În cadrul acestor tabere, participă elevi cu rezultate foarte bune la învãtãtură, care nu au mai beneficiat în anii anterori de astfel de deplasări și care a domiciliul stabil în municipiul Petroșani. tabăra din acest an se derulează în perioada 19-24 iulie. În cursul zilei de miercuri, 20 iulie, elevii din Ungaria, aflați de astăzi în tabăra din Valea Jiului, vor fi primiți la sediul Primăriei din Petroșani de reprezentanți ai municipalității.