Actrița Roxana Olșanschi, premianta de sâmbătă a devenilor

roxana orsanschi„Actoria este cea mai spirituală dintre profesii pentru simplul motiv că actorul trebuie să se afle într-o stare paradoxală: el s-a identificat cu personajul pe care îl interpretează, dar cu toate acestea a rămas un privitor”, spunea filozoful indian Osho. Poziționarea între două lumi, una reală și alta imaginară este pentru un actor provocarea permanentă a vieții pe care a ales-o. A vieții profesionale, desigur. Acolo, între două lumi, el este măcinat de intrigi, trăiește contradictoriu cu prorpia ființă uneori, acolo se abandonează de fiecare data când el urcă pe scenă pentru a se dărui pulicului. Cel mai bine a descris asta Andrei Aradits care a spus că „actoria este abilitatea de a trăi adevărat în circumstanţe imaginare”. Cine a cunoscut-o pe Roxana Olșanschi știe foarte bine că o astfel de descriere pune în lumină doar o parte a profilului ei de artist.

O regăsim pe Roxana Olșanschi în proiecte de suflet, proiecte care ajută oameni, proiecte care îi bucură pe aceștia, proiecte care freprezintă cărămizi pentru o societate în care bucuria, valoarea, talentul și sănătatea morală să fie vectorii unei vieți cotidiene. Alături de colegii săi, de prietenii și de partenerii din viața artistică, actrița teatrului devean este o prezență benefică pentru viața culturală a cetății.

„Încărcata de emoții, vă mulțumesc că m-ați invitat să fac parte din campania „Premiantii fără premii”! Invitația dumneavoastră mă onorează! Cum să mulțumești celor care te apreciază, care îți apreciază munca? Ce cuvinte să spui? Am să vă spun doar atât, motivul pentru care am acceptat (cu mare bucurie) invitația dumneavoastră la întâlnirea de sâmbătă – 23 iulie – este  iubirea… iubirea de teatru, de muzică, de OAMENI. Și pentru că artistul trăiește pentru oameni,țelul meu este să arăt tinerilor aspiranți că poți trăi în România prin artă și iubire de oameni. Veniți la teatru, OAMENI BUNI!”. Ăsta este mesajul trimis de Roxana Olșanschi pentru a-l trimite mai departe lumii prin comunicatul nostru de presă.

Pentru exemplul de dăruire în folosul publicului, pentru întreaga sa carieră, organizatorii campaniei ”Premianții fără premiu” vă propun să o întâlniți și să-i transmiteți mulțumiri și aplauze pentru ceea ce ne oferă actrița teatrului din Deva odată cu fiecare reprezentanție. ”Sâmbătă, 23 iulie 2016, ora 11.00, doamna Roxana Olșanschi vine să o întâlnim. Aveți ocazia să o priviți în ochi, să-i spuneți o vorbă caldă și să fiți parte dintre cei care îi vor mulțumi oficial printr-o diplomă și un buchet de flori venind în fața statuii lui Decebal din centrul Devei”, arată organziatorii evenimentului, într-un comunicat de presă.