Încă un posibil răspuns de bun augur pentru viitorul mineritului

tiralba1La Alba Iulia au început joi, 21 iulie, dezbaterile publice pe tema ”Strategiei Energetce Naționale”, document pe care Ministerul Energiei intenționează să-l adopte în luna septembrie a acestui an.

La evenimentul organizat de Ministerul Energiei a participar și primarul municipiului Petroșani. Tiberiu Iacob Ridzi apreciază că dezbaterile de la Alba Iulie reunesc toți factorii care sunt implicați în ceea ce reprezintă astăzi, dar mai ales în următorii ani, mineritul în județele Alba și Hunedoara.

”Vorbim despre o strategie integrată în cea de dezvoltare națională, pregătită de Guvernul României, pentru perioada până în 2035. Personal sunt direct interesat de toate deciziile favorabile care trebuie luate la nivel guvernamental, pentru ca activitatea minieră în Valea Jiului să continue. Un lucru este cert. Resursele de huilă existente în Vale reprezintă o rezervă energetică strategică pentru România, iar direcția de acțiune a Guvernului înspre protejarea și menținerea activă a exploatării acestor resurse, este pentru noi toți un răspuns necesar în scopul menținerii mineritului ca activitate importantă pentru viața comunităților noastre”, a declarat pe marginea acestui subiect, primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

tiralba2