Liberalii hunedoreni cer acordarea de salarii compensatorii pentru persoanele care vor fi disponibilizate din CEH

noul pnl1Președintele interimar al PNL Hunedoara, Florin Roman se arată îngrijorat de situația economică gravă a Complexului Energetic Hunedoara, se arată într-un comunicat de presă al PN Hunbedosra, primit la redacție.

Liderul PNL Hunedoara apreciază că situația în care se regăsește CEH poate genera o catastrofă socială în județul Hunedoara. În acest context, Florin Roman a avut o întâlnire cu administratorul special al CEH, Bogdan Stănescu. ”Din datele pe care le avem la dispoziție reiese că managementul CEH asigurat de guvernarea PSD a adus compania într-o situație dezastruoasă, aproape imposibil de remediat. În aceste condiții suntem îngrijorați de soarta angajaților CEH și a familiilor acestora în condițiile în care se prefigurează o reducere drastică a activității cu efecte sociale extrem de grave”, apreciază av. Oana Frânc, noul purtător de cuvânt al Organizației județene a PNL Hunedoara.

Liberalii susțin acordarea, din bugetul companiei, a unor plăți compensatorii la nivelul a 20 de salarii calculate conform mediei venitului net pe ultimele trei luni înainte de concediere, pentru persnalul care urmează să fie afectat de concedierile colective pe care le va face Complexul Energetic Hunedoara în cursul acestui an. ”În urma discuțiilor, am identificat și sursa de finanțare pentru plățile compensatorii acordate angajaților ce urmează să părăsească compania, ca fiind vânzarea unor active neproductive care nu mai sunt folositoare în condițiile restrângerii activității. Suntem convinși că problemele CEH nu vor putea fi rezolvate fără un dialog permanent între patronat și sindicate. În ceea ce ne privește vom fi alături de angajații CEH, ca factor de decizie politică, pentru adoptarea oricăror măsuri legislative de natură să poată salva compania și în special locurile de muncă ale câtorva mii de hunedoreni”, se mai arată în comunicatul PNL Hunedoara, semnat de purtătorul de cuvânt Oana Frânc.