Condițiile meteo anulează posibilitatea lui Avram Iancu de a traversa înot Canalul Mânecii

Home Stiri la zi Condițiile meteo anulează posibilitatea lui Avram Iancu de a traversa înot Canalul Mânecii

avram-iancu-si-vlad-arhireCu puțin timp înainte de startul anunțat al unei noi curse de traversare înot a celor 40 de kilometri care leagă Anglia de Franța, prin Canalul Mânecii, sportivul Avram Iancu din Petroșani a primit din partea pilotului vasului de însoțire Sea Leopard vestea că posibilitatea de înota astăzi prin Canal a fost anulată.

Decizia este cauzată de schimbarea dramatică, peste noapte, a condițiilor meteo. Meteorologii avertizează că în zona Canalului Mânecii astăzi, în special în a doua parte a zilei, intensitatea vântului va crește considerabil, astfel încât piloții care asistă cursele de înot prin canal au decis: nimeni nu va naviga astăzi pentru însoțirea înotătorilor și, prin urmare, nimenji nu va putea înota.

”Mi-am pus atât de multe speranțe în ziua de astăzi. Decizia piloților lor este însă supremă și nu voi putea încerca astăzi traversarea Canalului Mânecii ! Îmi pare rău !”, a declarat sportivul Avram Iancu.

Un alt înotător român, Paul Georgescu din București a fost nevoit să abandoneze cursa de ieri, 31.07.2016, deși se afla deja foarte aproape de țărmul francez. Abandonul a fost decis de echipa tehnică tot din cauza condițiilor meteo și a curenților foarte puternici de pe partea franceză.