Șahistele din Vulcan – campioane naționale la Iași

sahÎn perioada 26 iulie – 3 august 2016, la Iași s-au desfășurat Campionatele Naționale pe echipe de copii și juniori la șah clasic, șah rapid și șah blitz. Șahul din Vulcan a fost reprezentat la această importantă competiție de cele mai bune reprezentante ale sale respectiv, Oana Magdalena Șchiopu și Diana Silvana Petculescu. Cele două șahiste, dublu legitimate la C.S. Vulcan și la C.S.Ș. nr. 1 Timișoara au format, alături de sportiva Paloș Andra Maria, echipa de Fete-10 ani a clubului din orașul de pe Bega.
Ostilitățile s-au derulat pe parcursul a 7 runde la fiecare secțiune de concurs, diferind timpul de gândire: șah clasic (75 minute / jucător), șah rapid (15 minute / jucător) și șah blitz (3 minute / jucător).
Echipa fetelor din Vulcan (CSȘ  nr. 1 Timișoara) s-a impus la două dintre cele trei secțiuni, obținând titlul de campioane naționale la șah clasic (urmate în clasament de ACS Genius Galați și CSȘ Tg. Mureș) și la șah rapid (urmate în clasament CS Micul Șahist Iași și de ACS Genius Galați). La șah blitz au ocupat Locul II, la egalitate de puncte cu ocupanta locului I – ACS Genius Galați.
În ierarhia pe mese, Oana a ocupat Locul III (clasic), Locul II (rapid) și Locul I (blitz) la Masa 1, iar Diana a ocupat Locul I (rapid) și Locul II (blitz) la Masa 3.
Dorel ȘCHIOPU