Gheorghe Ile: ”Sunt mândru cã pe lista mea de prieteni adevãrați, se gãsesc unii dintre cei mai buni mineri, ortacii mei”

ile gheorghe primarCred că orice om care a înțeles că viața în Valea Jiului se datorează în cea mai mare măsură mineritului, reușește să-și amintească în fiecare an, la 6 august, cât de important este să le mulțumim tuturor celor ce s-au sacrificat în subteran pentru ca huila noastră să se transforme în Lumină, în Căldura din casele românilor.

Cu atât mai mult, pentru cei ce au intrat măcar o dată într-o galerie de mină, respectul față de această muncă grea și nobilă în același timp, trebuie să fie maxim.

Mă număr printre cei ce au trăit, au simțit puterea din adâncul pãmântului și sunt mândru că mă pot identifica prin tot ceea ce am fãcut cât am fost activ în cadrul mineritului – de la inginer la director tehnic, cu faima acestei munci, cu respectul pe care românii l-au purtat minerilor din Valea Jiului, iar cei ce cunosc cu adevãrat oamenii de aici, continuã sã o facã.

Sunt mândru cã pe lista mea de prieteni adevãrați, se gãsesc unii dintre cei mai buni mineri, ortacii mei. Mă număr printre cei ce își pun în slujba prezentului dar mai ales a viitorului, nu doar speranța, dar și experiența profesională și puterea de muncã pentru a-i convinge pe toți cei ce pot lua decizii legate de soarta mineritului, sã continue aceastã activitate. Pentru cã huila de Valea Jiului este și va fi necesarã economiei românești.

 

Sunt mândru cã trãiesc într-un municipiu al cãrui puls, a cãrui dezvoltare este legatã în mod substanțial de munca minerilor. Sunt astãzi, la fel ca în fiecare an cu ocazia Zilei Minerului, cuprins de emoția omagiului pe care noi toți se cuvine sã-l aducem celor ce n-au mai ieșit din adâncurile minei. Omagiu celor ce au luptat cu prețul vieții pentru drepturile minerilor. Omagiu celor ce și-au sacrificat sãnãtatea pentru ca sã scoatã cãrbunele la lumina zilei. Omagiu foștilor mineri, actualii pensionari ai Vulcanului, care sunt exemple de onestitate și responsabilitate profesionalã pentru generațiile de tineri. Nu în ultimul rând, omagiu celor ce sunt în continuare mineri activi și cãrora le adresez urãrile mele de Sãnãtate, Putere de Muncã și Speranță!

NOROC BUN! alãturi de mineri,

Primarul Municipiului Vulcan

Ing. Gheorghe ILE