Tiberiu Iacob Ridzi: ”Am trăit alături de ortacii mei unele dintre cele mai puternice experiențe de viață !”

tibi iacobAm crescut într-o familie în care bărbații au lucrat în minã. Atât bunicul cât și tatãl meu au fost mineri și de la ei am învățat să am respect față de tot ceea ce înseamnă aceastã activitate, ceea ce m-a condus gradat către alegerea profesiei de inginer miner.

Am trăit alãturi de ortacii mei unele dintre cele mai puternice experiențe de viață. Am învățat de la ei lucruri și atitudini care îmi sunt folositoare în tot ceea ce asum zilnic, indiferent de ipostaza în care mă găsesc. Am simțit tot timpul nevoia sã-i ocrotesc pe mineri. Fac în continuare acest lucru, prin toată puterea mea, indiferent de dimensiunea prezentă și viitoare a activității miniere din Valea Jiului.

Sunt și rămân în continuare ancorat în aceeași realitate, a faptului că viața noastră, a tuturor celor ce trăim în Valea Jiului a fost, este și va fi legatã de minerit. La fel ca toți cei ce muncesc în adâncuri, sper ca viitorul nostru apropiat dar și cel al unui orizont cât mai îndepãrtat, sã se identifice într-o măsură importantă cu aceastã activitate, de care România are nevoie, într-o strategie de conservare și exploatare înțeleaptă a resurselor minerale strategice pentru economia țării noastre.

Cu aceste gânduri aduc și de aceastã datã, cu ocazia Zilei Minerului, omagiul meu pentru toți minerii care de-a lungul a mai bine de 150 de ani, au plătit prețul suprem pentru lumina și căldura din casele românilor. Pentru toți aceștia, dar și pentru cei ce continuã să ducă lumina acestei activități mai departe, mulțumirea și recunoștința mea personală exprimã esența relației mele cu mineritul Vãii Jiului.

Le urez tuturor minerilor activi să se bucure de fiecare datã când intră și când ies din subteran sănătoși, optimiști și bucuroși să se reîntoarcã acasă, la familiile lor, la copiii lor.

NOROC BUN, dragi mineri!

 

Tiberiu Iacob Ridzi

Primarul municipiului Petroșani