Centenarul Primului Război Mondial, în Pasul Vulcan

centernar vulcanPrimăria Municipiului Vulcan organizează în data de 27 august 2016, în masivul Pasul Vîlcan, manifestările dedicate împlinirii a 100 de ani de la intrarea României în primul Război Mondial.

”Așa cum se cunoaște din documentele istorice, crestele munților noștri au făcut parte din teatrul de bătălii al acelor timpuri, unde din nefericire și-au pierdut viața foarte mulți soldați și ofițeri români. În memoria tuturor celor ce au pierit în mod eroic în tranșeele din Pasul Vîlcan, în amintirea acelor timpuri glorioase din istoria neamului nostru, îi invităm pe toți cei ce doresc să ne fie alături, pentru a aduce împreună omagiul și recunoștința noastră. În plus, îi invităm să participe la suita de acțiuni pregătite cu această ocazie, care prin dimensiunea istorică a evenimentului ne-au determinat să reunim caracterul militar al festivităților cu cel competițional sportiv, folosind cu această ocazie și auspiciile evenimentului nostru tradițional, CASTELUL DIN CARPAȚI , ajuns anul acesta la ediția a IV-a, pentru a marca prin mișcare, prin sport, locurile unde odinioară soldații alergau pentru a învinge în război. Astăzi, sportivii noștri folosesc aceleași trasee pentru a învinge în competițiile de marathon și mountain bike”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

PROGRAMUL MANIFESTĂRILOR:

27 AUGUST 2016 – PASUL VÎLCAN – COTA 1621 M

Ora 11,00 – Festivitate militară; Slujbă religioasă; Dezvelirea și sfințirea Crucii Eroilor; Dezvelirea statuilor dedicate gen. IOAN CULCER și prim-ministrului GHEORGHE TĂTĂRESCU; Depunere de coroane. Reconstituirea unui moment din bătăliile care au fost purtate în acest locuri.

Ora 13,00 – Concursuri sportive:
Mountain Bike. Fete și Băieți. Categorii de vârstă: 16-25, 26-35, peste 35 de ani.
Marathon. Fete și Băieți. Categorii de vârstă: 18 – 30; 31 – 45; peste 45 de ani.

Ora 15,00 – Spectacol de muzică populară patriotică.