PNL Hunedoara reacționează la acuzațile eurodeputatului Siegfried Mureșan pe tema drumului spre Sarmizegetusa

david cjPNL a recaționat astăzi la acuzațiile făcute de europarlamentarul PPE Siegfried Mureșan cu privire la situația drumului spre Sarmizegetusa, drum distrus în urmă cu câteva zile de ploile abundente căzute în zonă.

Purtătorul de cuvând al PNL Hunedoara, consilierul județan Oana Frânc arată că este îmbucurător faptul că un eurodeputat hunedorean este interesat de problemele județului din care provine, chiar dacă interesul său, până acum, s-a rezumat doar la critici aduse administrației publice conduse de colegii de familie politică europeană.

Cu toate acestea, liberalii apreciază că Mureșan a dat dovadă de o documentare superficială referitoare la subiectul la care se referă în comunicatul său, aducând astfel acuze nefondate fostei conduceri PNL a Consiliului Județean Hunedoara. ”Domnul Mureșan acuză de parcă ex-președintele Adrian David s-ar face vinovat de un fenomen meteo extrem, care a dus la deteriorarea, în anumite părți, a drumului spre Sarmizegetusa Regia”, se arară în comunicatul PNL.

Pe marginea aceluiași subiect, fostul președinte liberal al Consiliului Județean, Adrian David,  apreciază că “întrucât lucrările s-au încheiat în timpul mandatului meu de preşedinte, sunt prima persoană interesată ca – în urma verificărilor – să se lămurească dacă a fost vorba despre erori de proiectare, de execuţie, ori cauza deprecierii drumului a fost în strictă legătură cu calamităţile naturale. Dacă o instituţie abilitată stabileşte în mod irevocabil că există vinovaţi pentru această situaţie, ei trebuie să plătească”.

Reamintim că europarlamentarul Siegfried Mureșan a solicitat astăzi ca DNA și organismul similar european OLAF să ancheteze modul în care au fost realizate lucrările la drumul județean care asigură accesul în situl arheologic de la Sarmizegetusa, drum realizat pe fonduri europene și inaugurat în urmă cu 3 luni de zile.

Coincidență sau nu, în aceste zile, situl arheologic de la Grădiștea de Sus a fost vizitat și de șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.