Școala 7 din Petroșani intră în parteneriat educațional cu Liceul românesc din Gyula (Ungaria)

sile popÎncepând cu anul școlar 2016-2017 elevii Școlii Gimnaziale Nr. 7 din Petroșani vor participa la activități comune cu elevii și cadrele didactice de la Liceul ”Nicolae Bălcescu” din Gyula – Ungaria. Activitățile fac parte dintr-un proiect de parteneriat încheiat între cele două instituții de învățământ înfrățite.

În acest sens, directorul Școlii gimanizale nr. 7 Petroșani,prof. Vasile Pop și directorul Liceului ”Nicolae Bălcescu” din Gyula, dr. Maria Gurzău Czegledi au semnat un acord de înfrățire, în cadrul căruia sunt specificate activitățile pe care elevii și profesorii din cele două unități de învățământ europene și le propun pentru anul școlar 2016-2017.

În document se arată că scopul acestei înfrățiri îl constituie colaborarea în vederea mbunătății serviciilor educaționale oferite elevilor și creșterea competenței cadrelor didactice; realizarea și implementarea unor deziderate comune privind egalitatea de șanse, principii și valori europene, dezvoltare durabilă, promovarea vieții sănătoase, a sportului și protejării naturii, diversitate culturală și voluntariat etc.

Potrivit directorului Școlii gimnaziale nr. 7 din Petroșani, prof. Vasile Pop obiectivele acestui program de înfățire cu liceul romnesc din Gyula sunt:

  • lărgirea oportunității de învățare oferite elevilor;
  • dezvoltarea de programe curriculare și extracurriculae comune;
  • schimb de experiență didactică și managerială.

Premisele acestui acord de colaborare au fost pue în urma unei acțuni culturale desfășurate la Petroșani, în urma căreia câteva sute de cărți în limba română, donate de mai mulți cetățeni ai municipiului Petroșani în cadrul evenimentului ”24 de ore de lectură”, au fost donate Bibliotecii Licelui ”Nicolae Bălcescu” din orașul maghiar Gyula.

acord scoala7