Tabără națională de fotografie, cultură, tradiții și civilizație dacică și romană pentru tineri, la Costești

Lorincz Szell, director al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Hunedoara

Lorincz Szell, director al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Hunedoara

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Hunedoara organizeaza la Centrul de Agrement Costesti, TABARA NATIONALA DE FOTOGRAFIE, CULTURA, TRADITII SI CIVILIZATIE DACICA SI ROMANA , in perioada 15 – 20 august 2016.

Tabara face parte din Programul de Tabare Nationale si Tematice organizat si finantat de Ministerul Tineretului si Sportului.

In acest an, la cea de a VIII-a editie a TABARA NATIONALA DE FOTOGRAFIE, CULTURA, TRADITII SI CIVILIZATIE DACICA SI ROMANA, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Hunedoara isi propune dezvoltarea si diversificarea actiunilor de timp liber, vacanta, sport si turism pentru tineri.

In tabara vor participa 60 de elevi cu varsta cuprinsa intre 10 si 18 ani, din mai multe judete, pentru care Ministerul Tineretului si Sportului va suporta costul cazarii, mesei, a serviciilor de animare si a materialelor consumabile.

Tabara se adreseaza tinerilor care manifesta interes faţa de arta fotografica si istorie, in special celor care vor sa cunoasca mai bine doua dintre popoarele antichitaţii europene, dacii şi romanii.

Pe parcursul celor 5 zile de tabara tinerii isi vor imbogatii cunostintele legate de istoria, cultura, traditiile si civilizatia dacica si romana prin participarea la cursuri tematice cat si prin vizite la cetatile dacice din zona.

”Pana acum ne-am axat doar pe cultura, istorie si traditii romane si dacice. Anul acesta venim cu ceva ceva inovativ, si introducem si arta de a fotografia. Prin aceasta noua compenenta a taberei dorim sa venim in intampinarea nevoilor tinerilor. In ziua de azi mai toti tinerii detin cont pe site-uri de socializare unde posteaza poze din apropape toate activitatile lor zilnice. Isi doresc sa aiba cele mai reusite poze pentru a primii cele mai multe like-uri sau pur si simplu vor sa isi pastreze aminitri din locuri frumoase, prieteni dragi sau evenimente importante. Majoritatea insa nu au cunostinte teoretice sau practice despre arta de a face fotografii, si doar in unele orase au posibilitatea de a participa la cursuri de foto, majoritatea insa nu au aceasta oportunitate ” declara Szell Lorincz, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Hunedoara..