La San Montan performanțele se traduc în victorii

oslea-nightWeekend plin pentru sportivii de la Asociația San Montan unde, pe lângă participarea numeroasă a sportivilor de la această asociație petrileană la multe competiții din țară, s-au obținut și victorii pe măsură.

Astfel, sâmbătă, la Câmpușel – Uricani, au avut loc două competiții sportive. La cursa de zi, Vertical Race – Piatra Iorgovanului, cu o lungime de 3,6 km (800 diferență de nivel), San Montan a fost reprezentată de Tănase Tecar, Viorel Mihăilescu, Florin Niță, Georgeta Manolache și Daniela Vasiloancă. La această cursă Georgeta Manolache a reușit un merituos loc III.

La cursa de noapte, Oslea Night Ridge,cu o lungime de 14,2 km (900 diferență de nivel), San Montan a fost reprezentată de Adrian Tuduriu, Eduard Anger, Florin Niță, Tănase Tecar, Viorel Mihăilescu și Georgeta Manolache. Aici s-a obținut un loc I prin Tănase Tecar, la categoria +50 de ani și un loc II prin Georgeta Manolache, la categoria 35 – 49 de ani.

În aceeași zi a avut loc un triatlon olimpic la Văliug, lângă Reșița, unde San Montan a fost reprezentată de Ion Bârnea care a ocupat locul I la proba olimpică, la categoria lui de vârstă, cu un timp de 2 ore 22 de minute și 29 de secunde și s-a clasat pe poziția a cincea la general din peste 150 de participanți. Proba Olimpică a constat în înot – 1500 metri, ciclism 30 km – cu 550 diferență de nivel, pe șosea și alergare 10 km – fără diferență de nivel, pe șosea.

Duminică, la Brad, la concursul „Drumul Aurului”, un concurs de bicicletă pe lungimea de 20 km unde jumătate este asfalt iar jumătate trail (off road), San Montan a avut trei sportivi înscriși, Andrei Mititelu, Vass Denes și Ion Bârnea. Andrei Mititelu, tânărul atlet cu performanțe deosebite, a obținut locul I, la general. Ion Bârnea a obținut locul III la categoria lui de vârstă iar seniorul Vass Denes s-a clasat pe poziția a șasea.

andrei-mititelu

ion-barnea

 

 

În ceea ce privește proiectele imediate ale Asociației San Montan, Erika Santa, președintele acestei asociații ne-a mărturisit:

„Avem multe acțiuni „Drumețind cu San Montan”, chiar în acest weekend am efectuat o drumeție la Dosul Bradului, în amonte de Cheile Tăii, unde invităm alături de membrii noștri pe oricine dorește să participe, sunt zone superbe, explorate prea puțin și de aceea dorim să promovăm prin aceste acțiuni zona noastră care oferă o bogăție imensă în acest sens. Această locație este plasată de la Aușel către Cabana Șureanu, un traseu turistic pitoresc dar părăsit pe care ne-am propus ca în viitor să îl remarcăm. Proiectul următor va fi organizat la Baru Mare, o acțiune de bicicletă montană și duatlon programată pe 24 septembrie iar, pe această cale, doresc să mulțumesc primăriei și comunității din comuna Baru care ne-a susținut total în toate acțiunile pe care le-am întreprins, acest concurs ajungând deja la cea de-a treia ediție și se bucură de o participare numeroasă. De asemenea, ne dorim participarea la cât mai multe concursuri. Weekend-ul acesta vom participa la o acțiune caritabilă la Caransebeș apoi vom fi prezenți pe Transalpina unde se va desfășura o acțiune a grupului de bicicliști Trix – Land, cu câteva jocuri sportive, un concert și multe surprize.”

Acestea sunt doar câteva dintre acțiunile întreprinse de San Montan, palmaresul acestor sportivi sufletiști și talentați fiind mult mai bogat iar performanțele lor se traduc în victorii.

Daniel Petru BOLOG