PNL acuză PSD de ”management sinucigaș” la Complexul Energetic Hunedoara

david la cehPrin intermediul unui comunicat de presă emis de Organizația PNL Hunedoara, liberalii apreciază că liderii PSD continuă cu înverșunare, distrugerea mineritului din Valea Jiului. ”Social-democrații au aplicat un management sinucigaș încă din primul moment al înființării Complexului Energetic Hunedoara, prin numiri de directori pe criterii exclusiv politice”, spune Oana Frâncu, purtătorul de cuvânt al PNL Hunedoara.

Aceasta argumentează că una dintre ultimele lovituri date mineritului și Termocentralei Paroșeni este decizia primarului din Lupeni de a sista furnizarea de energie termică în localitate, diminuând astfel veniturile furnizorului de agent termic și implicit ale minelor care furnizează cărbunele necesar funcționării acestuia. ”Populația din Lupeni va fi grav afectată de această măsură în condițiile în care oamenii vor fi obligați să investească în sisteme alternative de încălzire, fie electrice, fie pe gaz. Minerii nu au nevoie de pomeni și ajutoare demagogice de la PSD, ci au nevoie să li se creeze condiții să iși desfășoare munca. Cărbunele extras de ei trebuie să fie folosit în termocentrale, unde să se producă energie electrică și termică iar prin intermediul termoficarii să fie asigurate condiții civilizate de trai în casele minerilor și a celorlalți locuitori ai Vaii Jiului. Propunerea primarului PSD din Lupeni este nerațională și jignitoare pentru locuitorii acestui oraș. Mulți dintre ei își riscă viața intrând în subteran să scoată cărbune pentru ca edilul să le recomande să se încălzească iarna cu gaz metan.  Dacă ar fi interesat de soara mineritului din Valea Jiului, edilul PSD de Lupeni poate ”ajuta” minerii accesând fonduri europene pentru reabilitarea și extinderea termoficării și mai ales prin acordarea subvenției legale la plata încălzirii și a apei calde. Se pare ca acesta nu dorește să acorde legal bani din bugetul local către cetățenii îndreptățiți să li se subvenționeze diferența de tarif la încălzire”, spune Oana Frâncu.

oana francu În aceste condiții, PNL atrage atenția primarului PSD din Lupeni (fost parlamentar) că nu se poate face o diferență între cele două ramuri economice (mineritul și producția de energie) care coexistă în zonă cu eforturi considerabile făcute de oamenii din Valea Jiului. Liberalii consideră că dublul limbaj, cel demagogic și cel al faptelor, ar trebui să dispară din arsenalul electoral al PSD.  ”Considerăm că acțiunea de a renunța la termoficare, pe lângă faptul că lasă în frig pe perioada iernii cea mai vulnerabilă categorie socială, este finalul planului PSD de închidere a mineritului în Valea Jiului, acțiune începută în anul 2012 când CEH înregistra profit și finalizată acum când se află în pragul falimentului cu datorii de două miliarde de lei”, mai spune Oana Frâncu, purtătorul de cuvânt al PNL Hunedoara.