Militarii rezerviști din Valea Jiului încep ceremoniile de marcare a Centenarului intrării României în Primul Război Mondial

militariAsociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Valea Jiului și-a propus să organizeze înperioada următoare mai multe ceremomnii și evenimente menite s marcheze Centenarul intrării României în Primul Război Mondial.

Primul eveniment de acest fel va avea loc sâmbătă, 20 august 2016, în Pasul Merișor. Aici, la izvorul de pe DN 66 (E79) din localitatea Bănița, în dreptul bornei de altitudine de pe Dealul Băniței va avea loc dezvelirea unei plăci comemorative, care va fi sfințită. Tot aici va avea loc și un ceremonial militar la care vor lua parte membri ai Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Valea Jiului, dar și o slujbă religioasă în memoria ostașilor care au căzut pe frontul care a trecut pe aceste meleaguri în 1916 – anul intrării României în Marele Război al Reîntregirii.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 20 august de la orele 12,00. Organizatorii adresează tuturor celor care vor să ia parte la o lecție de istorie și un ceremonial militar de excepție, invitația de a participa la acest prim eveniment din suita celor care vor marca, în Valea Jiului, Centenarul participării României la Primul Război Mondial.