Modernizarea centurii Petroșaniului a fost finalizată înainte de termen

centura1Drumarii de la Zona D Petroșani ar putea fi dați drept exemplu de bune practici în ceea ce privește modul în care trebuiesc executate lucrările de modernizare a drumurilor în România. Dovadă în acest sens stau multe lucrări edilitare executate de cei de la Zona D în toate localitățile Văii Jiului, dar cel mai edificator exemplu îl reprezintă modul în care muncitorii acestei firme au înțeles să pună în aplicare proiectul de modernizare a drumului de centură din municipiul Petroșani.

Începută în luna iunie, lucrarea cofinanțată de la bugetul Consiliului local al municipiului Petroșani, în parteneriat cu Consilul județean Hunedoara, are termenul de execuție la jumătatea lunii septembrie. Cu toate acestea, cei care tranzitează astăzi Petroșaniul pot observa că lucrările de modernizre a drumului de centură al municipiului Petroșani au fost deja finalizate. Cu mult înainte de termen ! Asta chiar și în ciuda faptului că vremea nu a fost întotdeauna propice pentru astfel de lucrări de infrastructură.

Și primarul municipiului Petroșani s-a arătat mulțumit de modul în care și-au făcut treaba cei dela Zona D, una dintre firmele de succes din municipiul Petroșani. ”Termenul de finalizare pentru această lucrare este de 15 septembrie însă muncitorii de la firma care a executat acest proiect important pentru comunitatea noastră, au reușit să finalizeze lucrările înainte de acest termen. Acum, pe această arteră rutieră se circulă corespunzător cu statutul nostru de municipiu și nu pot decât să mă bucur că am reușit să punem în practică și acest proiect”, spune Tiberiu Iacob Ridzi.

centura3Primarul Petroșaniului spune că, pentru cel de-al doilea tronson al drumului de centură, de la sensul giratoiu cu avion și până la sensul giratoriu de la Centrul de Informare Turistică, autoritățile locale trebuie să găsească soluții și, mai ales, sprijin pentru a realiza și aceast proiect în anii următori. ”Noi am intenționat să facem un nou parteneriat cu Consiliul județean pentru a realiza și tronsonul II al drumului de centură. Să vedem acum dacă vom găsi sprijin, pentru că doar de la bugetul local nu avem nici o șansă să finanțăm această investiție. Am făcut deja adrese și la Consiliul județean, și la Ministerul Dezvoltării, și la cel al Transporturilor. Așteptăm un răspuns, să vedem dacă vom găși și sprijin”, mai spune primarul Tiberiu Iacob Ridzi.