Tabără națională de prim ajutor la Deva

isu2Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Hunedoara si Crucea Rosie Romana – Filiala Hunedoara, în parteneriat cu Institutia Prefectului Judetul Hunedoara, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ”Iancu de Hunedoara” al Judetului Hunedoara, Directia de Sanatate Publica al Judetului Hunedoara si Serviciul de Ambulanta al Judetului Hunedoara organizeaza TABARA NATIONALA DE PRIM AJUTOR, care se va desfaşura la Centrul de Agrement Caprioara, in municipiul Deva, judetul Hunedoara in perioada 22 – 27 august 2016.

Aceasta este prima si singura tabara de acest gen din tara si face parte din Programul de Tabere Nationale si Tematice organizat si finantat de Ministerul Tineretului si Sportului.

Potrivit directorului DJST Hunedoara, Lorincz Szell, în tabara vor participa 40 de elevi cu varsta cuprinsa intre 10 si 18 ani, din mai multe judete, pentru care Ministerul Tineretului si Sportului va suporta costul cazarii, mesei, a serviciilor de animare si a materialelor consumabile.

szell”Conform statisticilor Crucii Rosii Romane, de la an la an, numarul de accidente cu victime in care sunt implicati tineri, a crescut, in timp ce numarul tinerilor care stiu sa acorde prim ajutor, intr-un mod calificat, este destul de scazut. In conditiile actuale, mai ales dupa cazul Colectiv, este necesar ca tinerii sa stie sa actioneze promt, in caz de nevoie. Viata unei persoane accidentate depinde, intr-o mare masura, de momentul acordarii primului ajutor si de priceperea celui care intervine primul la locul accidentului. Oricine s-a aflat vreodata in situatia de a primi sau de a acorda primul ajutor unei persoane, cu siguranta stie cat de important este un curs de prim ajutor” spune Szell Lorincz, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Hunedoara.