Primăria Lupeni a demarat proiectul de reparare și modernizare a clădirii Grădiniței cu Program Normal nr.1 Lupeni

gradinita 1Autoritățile locale din municipiul Lupeni acordă o atenție deosebită copiilor. După ce în primăvara acestui an a fost inaugurată nouă grădinița de pe strada Parângului (o grădiniță modernă, de stadarde europene), care până acum funcționa în corpul clădirii Școlii Gimnaziale nr.1, Primăria din Lupeni, a început și derularea lucrărilor de reparații și modernizare la Grădinița cu Program Normal nr. 1. Aceasta este situată în spațiul de lângă piața Cina din Lupeni iar investițiile de modernizare erau absolut necesare, în condițiile în care la această grădiniță nu au mai fost efectuate lucrări de reparații interioare din cursul anului 2006. Atunci au fost executate lucrări de raparare  la acoperișul clădirii, lucrări de modernizare la grupurile sanitare și sălile de clasă, s-au schimbat  ușile și geamurile, care au fost înlocuite cu geamuri și uși din termopan. De asemenea, în cursul anului 2008 a fost reparată rețeaua termică și introdusă centrală termică pe gaz pentru ca cei mici să beneficieze de cele mai bune condiții.

Din păcate, Primăria Lupeni nu a mai dispus și de fonduri pentru reabilitarea fațadei exterioare a clădirii, întrucât aceasta nu a beneficiat de lucrări capitale de reparații de aproximativ 30 de ani, aici impunându-se lucrări  care trebuiau efectuate de multă vreme, dar care sunt complexe și  necesită un efort financiar considerabil.
gradin1”Întotdeauna am făcut o prioritate din proiectele care îi privesc pe cei mici. În prezent am început derularea proiectului care are ca obiect repararea și modernizarea exterioară a Grădiniței nr. 1 , din apropierea Pieței Cina din Lupeni, lucrări finanțate de la bugetul local. Această clădire a beneficiat de lucrări de reparații și modernizare interioare nu și în exterior . În cadrul acestor lucrări se vor reabilita fațada clădirii, curtea interioară (în cadrul căreia se va amenaja și o parcare pentru mașini precum și împrejmuirea din jurul grădiniței), pentru creșterea gradului de siguranță al copiilor. Astfel , avem certitudinea că prin aceste lucrări, odată cu deschiderea anului școlar cei mici se vor bucura de cele mai bune condiții pentru desfășurarea activităților didactice”, a declarat Cristian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.
gradin3