Cetățeni venerabili ai Petroșaniului, sărbătoriți în deschiderea Zilelor Orașului

DSC_0523Nu mai puțin de 16 familii care în acest an au împlinit 50 de ani de căsătorie și alte două familii care au adunat în ”cartea vieții” șase decenii de mariaj au fost sărbătorite astăzi de municipalitatea din Petroșani, în cadrul ceremoniei oficiale de deschidere a manifestărilor celei de-a XV-a ediții a ”Zilelor Municipiului Petroșani”. ca de fiecare dată în astfel de ocazii, venerabililor cetățeni ai municipiului Petroșani le-a fost gazdă chiar primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

“Marcăm stăzi deschiderea oficială a Zilelor Municipiului Petroșani, o sărbătoare a tuturor cetățenilor din orașul nostru. Un moment foarte important în cadrul acestui eveniment este faptul că premiem familiile care au împlinit 50 și, respectiv, 60 de ani de căsnicie. Vă mulțumim că existați și vă mulțumim pentru tot ceea ce ați făcut pentru familiile dumneavoastră, pentru copiii și nepoții dumneavoastră, dar în același timp și pentru comunitatea noastră locală, a cărei dezvoltare poartă și amprenta muncii dumneavoastră. Avem nevoie în continuare de înțelepciunea, sfaturile și prezența dumneavoastră, aici, în această comunitate. Dumnezeu dăruiește oamenilor viața, iar darul oamenilor pentru Dumnezeu este modul cum își trăiesc ei viața. De aceea, dumneavoastră, la 50 sau 60 ani de căsnicie sunteți un exemplu pentru noi toți și cu siguranță sunteți pe placul lui Dumnezeu. Vă doresc multă sănătate, să vă bucurați de copiii dumneavostră, de nepoți, de prieteni, de familie și de tot ceea ce există în jurul dumneavoastră”,  a spus, în discursul său rostit la această ceremonie, Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

De atenția autorităților locale de la Petroșani și de aplauzele tuturor celor prezenți la ceremonia de deschidere a Zilelor Municipiului Petroșani s-au bucurat de această dată familiile: Aurel și Silvia BĂIEȘ, Siveropol și Ana CRUCERU, Petre și Georgeta DANE, Janos și Agnes DAROCZI, Ion și Vasilica DOBRE, Toma și Irina DRĂGAN, Aurel și Lucreția GLIGOR, Traian și Maria GRUNȚĂ, Petru și Ileana JTEA, Andrei și Monica Elena MAGYARI, Constantin și Constanța ONU, Dumitru și Sonia PLĂCINTĂ, Ioan și Silvia PUSPACHER, Vasile și Alexandrina STRĂHĂIANU, Florian și Eugenia TOMA, Nicolae și Genoveva VASILOANCĂ, care au adunat 50 de ani de căsnicie. Acestora li se adaugă familiile Adalbert și Iuliana MATYUS, respectiv Rudolf și Maria SLOVENSZKY, care sărbătoresc în acest an 60 de ani de căsătorie.

Pentru toate aceste familii de ”aur” ale Petroșaniului, municipalitatea a pregătit diplome de fidelitate, un generos ”dar de nuntă” dar și un emoționant moment artistic susținut de Raisa Bulf.

DESCHIDEREA OFICIALĂ A ZILELOR MUNICIPIULUI PETROȘANI 2016/ GALERIE FOTO:

Această prezentare necesită JavaScript.