Liderii PNL vor participa la Serbările Naționale de la Țebea

gorghiu blagaDuminică, 11 septembrie 2016 la Țebea va avea loc o nouă ediție a Serbărilor Naționale organizate aici în memoria lui Avram Iancu. Primele Serbări Naționale dedicate lui Avram Iancu au fost organizate la Țebea, locul în care este înhumat trupul eroului moților, cu ocazia centenarului nașterii lui Avram Iancu, în 31 august 1924. Atunci, principalul organizator al evenimentului a fost guvernul liberal condus la vremea respectivă de Ion I.C. Brătianu. La acele manifestări au participat și majestățiile lor Regele Ferdinand I și Regina Maria.

Arc peste timp, Partidul Național Liberal și liderii acestuia, consideră manifestările de la Țebea drept o ”moștenire” istorică. Acesta este motivul pentru care, pe 11 septembrie 2016, la Serbările Naționale de la Țebea vor fi prezenți copreședinții Partidului Național Liberal, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, precum și prim-vicepreşedintele Teodor Atanasiu .

Potrivit unui comunicat al PNL, cei doi copreşedinți însoțiți de lideri locali și regionali ai PNL vor depune o coroană de flori la mormântul lui Avram Iancu și vor participa la programul stabilit de organizatori. De asemenea Serbările Naționale vor fi un bun prilej de întâlnire cu locuitorii Țării Zarandului și ai întregului județ Hunedoara.