Viitorii antrenori au susținut examenele la proba practică și teoretică la Petroșani

14054231_10207086354574401_6567660907142865171_nJoi 25 august, a avut loc examenul final pentru obținerea licenței C UEFA a viitorilor antrenori care au urmat cursurile organizate de AJF Hunedoara. Din cei 29 de participanți la cursuri, 24 au obținut dreptul de a participa la examinare, în urma minimului de 80% prezența la cursuri iar aceștia și-au demonstrat abilitățile practice și metodice în fața comisiei conduse de profesor-universitar doctor Ionuț Stelescu, secondat de profesor Marius Sârbu și președintele comisiei de copii și juniori Mirel Biriș, din partea AJF Hunedoara. Aceștia au fost coordonați de profesor Cornel Jurcă de la comisia tehnică a Federației Române de Fotbal.

“Pot să vă spun că am desfășurat un curs pe o perioadă de patru luni, 65 de ore de pregătire teoretică și practică într-un mod destul de serios și profesionist. Noi credem că prin această direcție a FRF de a trece mai departe spre județe, în ceea ce privește perfecționarea antrenorilor, se urmărește și se va realiza până la urmă creșterea nivelului de performanță în fotbalul din țara noastră. În momentul în care copiii și juniorii au un antrenor calificat iar această calificare este acoperită de niște competențe, în cazul nostru de bază, atunci normal că și copiii noștri vor crește calitativ, atât educațional cât și sportiv”, a declarat profesorul Marius Sârbu.

Se dorește de asemenea ca aceste direcții să aibă continuitate deoarece fotbalul juvenil este principalul obiectiv care nu trebuie neglijat. Absolvenții Licenței C UEFA vor putea antrena la nivel de copii, juniori sau la nivel de liga 4 în fotbalul județean. Examenele s-au desfășurat la Petroșani, pe stadionul Știința iar Petrila a avut doi cursanți: Adrian Cîmpean și Adrian Dolha, ambii jucători activi ai CS Inter Petrila.

Daniel Petru BOLOG