Centrul de îngrijire a persoanelor vârstnice ”Glasul Penticostalilor” din Lupeni a împlinit 10 ani de activitate

penticostali1A fost zi de sărbătoare la Centrul de îngrijire a persoanelor vârstnice de la Lupeni ”Glasul Penticostalilor”, care a împlinit sâmbătă, 3 septembrie 2016, nu mai puțin de 10 ani de activitate și 15 de când a fost pusă piatra de temelie a acestui proiect social. Momentul aniversar a prilejuit persoanelor care se bucură aici de o viață frumoasă și liniștită, o emoționantă întâlnire cu oficialitățile locale, dar și cu partnerii centrului din Canada, Statele Unite ale Americii, Germania sau Marea Britanie.

Păstorul acestui așezământ, Iacob Mesaroș, pastor al Bisericii Penticostale din Lupeni și, în prezent, viceprimar al municipiului Lupeni, își aduce aminte și acum, cu emoție, de anul 2001, an în care a fost pornită această investiție de suflet. ”Lucrările de reabilitare a primelor 3 nivele ale clădirii au durat 5 ani de zile, iar în 2006 am dat în folosință parterul și primele 3 nivele. În prezent avem la centrul nostru 71 de persoane care beneficiază aici de toate condițiile unei vieți liniștite”, spune Iacob Mesaroș.

Acesta nu uită că, în toți acești 15 ani, a avut parte de un sprijin constant al autorităților locale, cocretizat în scutiri de taxe și impozite, scutiri la plata facturilor de utilități și multe altele. De altfel, în anul 2001, prin acest partneriat, municipiul Lupeni realiza o premieră, aici fiind consemnat primul partneriat public-privat de la nivelul județului Hunedoara.

penticostali3Firesc, la evenimentul festiv de la finele săptămânii, au fost prezenți atât fostul primar Cornel Resmeriță, cât și tânărul primar al municipiului Lupeni, Cristian Resmeriță. La ceas aniversar, doresc să îi felicit pe cei care au depus atâta muncă aici în 10 ani de zile. Dânșii au reușit să aducă o clipă de bucurie în sufletul celor în vârstă care locuiesc aici. Ar trebui în fiecare localitate din această țară să existe astfel de locuri unde persoanele în vârstă să poată să beneficieze de asemenea condiții. Să nu uităm că acești oameni au construit Lupeniul, că sunt oameni care au avut un aport decisiv la dezvoltarea municipiului Lupeni și faptul că în momentul de față beneficiază de o îngrijire adecvată, pentru mine reprezintă o mare bucurie sufletească”, a declarat Cristian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Nelipsit în activitățile sociale ale urbei lupenene, omul de afaceri Emil Părău a fost unul dintre cei care au ajutat și la punerea bazelor acestui centru pentru îngrijrea vârstnicilor. El își amintește acum că “în 2001 am fost alături de cei de aici și nu credeam că se vor face atâtea lucruri mărețe. Cu ajutorul lui Dumnezeu și cu sprijinul celor din Statele Unite care au adus aici primii 30.000 de dolari, a fost ridicat acest așezământ scial. Noi, prin contribuția noastră, am reușit să ajutăm în funcționarea acestuia, cu ce am putut.”

penticostali4Centrul de îngrijire a vârstinicilor din Lupeni a întâmpinat momentul aniversar și prin darea în folosință a unui nou corp de clădire. Aici, alți oameni în vârstă, care sunt lipsiți de alte soluții de îngrijire, vor fi de acum îniante, bineveniți. Avem personal de specialitate, psihologi, asistenți sociali care au toată documentația necesară pentru a întocmi dosarele de internare. Dosarele se pot întocmi în 24 de ore”, spune Iacob Mesaroș.

Acum, media de vârstă a celor care sunt în centru este de 78 de ani. Condițiile din centru și îngrijirea de care au parte acești oameni ne îndreptățesc însă să rostim, cu optimism și încredere, ”La mulți ani, înainte !”