Colegiul Tehnic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani marchează o jumătate de secol de existență

leonida colegiuLa 50 de ani de la înfiinţare, Colegiul Tehnic ”Dimitrie Leonida” Petroșani, un liceu mereu tânăr şi dinamic îi serbează pe toţi cei a căror viaţă s-a împletit cu destinul său, dascăli din trecutul şi prezentul acestei şcoli, elevi de toate vârstele şi prieteni de pretutindeni.

Evenimentul va avea loc chiar în prima zi de școală a noului an de învățământ 2016-2017, respectiv pe data de 12 septembrie. Organizatorii au pregătit în acest sens o broșură-monogafie a liceului, o placă aniversară ce urmează a fi dezvelită în cadru festiv, dar și plachete și diplome aniversare pentru cei care, de-a lungul anilor, au fost dascăli sau elevi eminenți ai acestei unități de învățământ. Evenimentul este susținut finaniar și de către Consiliul local al municipiului Petroșani. ”Încă de la începuturile sale, Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida a fost și este recunoscut drept un etalon al învățământului tehnic și profesional din Valea Jiului. Aici s-au format, în decursul anilor, generații întregi de profesioniști în meserii din domeniul minier, mecanic, electric, auto, construcții, confecții, estetică ș.a.”, apreciază Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Programul manifestărilor dedicate aniversării semicentenarului Colegiului Tehnic ”Dimitrie Leonida” vor avea loc pe 12 septembrie, de la orele 12,30 la sala de marmură a Primăriei municipiului Petroșani.