Primăria Petroșani testează circulația cu sens giratoriu în intersecția din centrul orașului

sens giratoriuDefecțiunile sistemului de semaforizare din zona centrală a municipiului Petroșani au generat, în ultimele luni, disfuncționalități în circulația rutieră și pietonală, motiv pentru care autoritățile au fost puse în situația de a găsi rapid o soluție.

Una dintre acestea constă în amplasarea, ca soluție provizorie, a unui sens giratoriu. Pentru o perioadă de timp, autoritățile locale de la Petroșani vor monitoriza circulația, pentru a vedea în ce măsură această soluție poate corespunde fluidizării circulației în zona de centru a municipiului Petroșani. Administratorii domeniului public spun că, dacă măsura va fi considerată viabilă, atunci este luată în calcul varianta construirii unui sens giratoriu definitiv în intersecția de lângă Jiul Shopping Center, cu atât mai mult cu cât aceasta aduce și economii la buget, având în vedere că utilizarea semafoarelor clasice genera și costuri ridicate, atât din exploatare cât mai ales la apariția unor defecțiuni.

Din primele analize, la o săptămână de la montarea sensului giratoriu din această intersecție, singura problemă pare a fi generată de trecerile de pietoni situate pe toate drumurile din intersecție, fapt care conduce, în special la orele dimineții și
după-amiezii, la apariția de blocaje în traficul din această zonă centrală a Petroșaniului.