Victor Grigorescu: ”Restructurarea CEH va duce la salvarea a două grupuri energetice”

victor-grigorescuMinistrul Energiei, Victor Grigorescu a făcut publică astăzi informația potrivit căreia restructurarea Complexul Energetic Hunedoara a fost confirmată de Comitetul pentru minerit din cadrul Ministerului Energieie.

Ministrul Energieie apreciază însă că restructurarea CEH va duce la salvarea a două grupuri energetice de circa 400 de MW precum și a unui număr de două exploatări miniere aferente funcționării acestor grupuri energetice. ”Aceste societăți vor asigura acea cantitate de energie de care sistemul energetic are absolută nevoie, de care sistemul energetic nu se poate lipsi. Efortul CEH va trebui să fie recunoscut în tarife, va trebui să fie compensat ca atare pentru că este un serviciu public, legat de continuitatea în aprovizionarea cu energie”, spune Victor Grigorescu.

Acesta precizează că specialiștii din Ministerul Energiei lucrează deja cu cei ai Comisiei Europene pentru a parcurge toate procedurile necesare și pentru a structura corect acest mecanism. ”Această societate salvată nu trebuie să mai înregistreze pierderi; nu vom repeta greșelile pe care le-am făcut atunci când am constituit acest complex, cu nici patru ani în urmă. Calitatea conducerii executive a companiei va fi esențială, pentru ca ei sunt cei care trebuie să administreze corect activitatea ei”, mai spune Victor Grigorescu.