”5zileACTIVE” în Tabăra Națională de sport de la Deva

Szell LorinczDirecția Județeana pentru Sport și Tineret Hunedoara în parteneriat cu Sport Club Municipal Deva și Crucea Rosie Romana – Filiala Hunedoara organizează TABĂRA NATIONALA DE SPORT – 5zileACTIVE, care se va desfaşura la Centrul de Agrement Căprioara din municipiul Deva în perioada 6 – 11 septembrie 2016.

Potrivit directorului DJST Hunedoara, Szell Lorincz, această tabără se adresează elevilor care manifestă interes față de sport și viața sănătoasă. În tabără vor participa 40 de elevi cu vârsta cuprinsă între 10 și 18 ani, din mai multe județe, pentru care Ministerul Tineretului și Sportului va suporta costul cazării, al mesei, al serviciilor de instruire și al materialelor consumabile.

”Este prima și singura tabără de acest gen din țara și face parte din Programul de Tabere Naționale și Tematice organizat și finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului. În cele 5 zile de program activ din tabără, elevii vor învăța, teoretic și practic, 6 sporturi ( tir cu arcul, înot, tenis, minifotbal, airsoft și tai chi ) sub îndrumarea unor antrenori de specialitate. În timpul liber, vor juca șah și tenis de masă. Este util, parctic și constructiv să înbinăm cele două domenii de activitate, tineretul si sportul, pentru că cei mai multi parcticanți de sport sunt copiii și tinerii”, spune Szell Lorincz, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Hunedoara.