Proiectele PNL pentru Educație au fost prezentate de Alina Gorghiu la Deva

gorghiu1Co-președintele PNL Alina Gorghiu este prezentă în acest final de săptămână județul Hunedoara. Aceasta a avut sâmbătă la Deva o întâlnire cu reprezentanții organizațiilor teritoriale ale PNL din județ, dar și  conferință de presă în cadrul căreia a vorbit despre reușitele PNL în domeniul susținerii Educației, dar și despre unele disfuncționalități ale Agenției Naționaoe de Administrare Fiscală (ANAF).

Alina Gorghiu spune că, în ceea ce privește Educație,  începutul de an școlar aduce vești bune pentru elevii din toată țară. ”Câteva inițiative ale PNL pentru Educație vor deveni, în sfârșit, realitate, cu sprijinul Guvernului Cioloș. Sunt măsuri pe care am vrut să le promovăm în Parlament, dar ne-am lovit de lipsa de interes a majorității PSD”, a declarat Alina Gorghiu.

Câteva dintre aceste inițiative sunt:

  1. Elevii navetiști vor primi decontul integral al abonamentelor de transport. Vă amintesc că Guvernul Ponta, în ”generozitatea” sa, a plafonat suma decontată pentru aceste abonamente. Dacă tot se laudă că nu au tăiat nimic, e bine să le amintim că au tăiat și nu de oriunde, ci de la copiii care fac naveta până la școală”, spune Alina Gorghiu.
  1. Elevii de clasele a XI-a și a XII-a vor primi manuale gratuite.În sfârșit, se întâmplă ceea ce am cerut cu insistență – respectarea Legii Educației Naționale”, explică co-președintele PNL.
  1. Proiectul PNL ”Masă la Școală” va fi implementat în anul școlar 2016-2017 ca proiect pilot în 50 de școli și va fi generalizat din anul școlar 2017-2018. În această direcție, Alina Gorghiu arată că în acest an școlar, 30.000 de copii din 50 de școli vor beneficia de diversificarea mesei la școală. Din semestrul al doilea, aceleași școli vor participa cu prioritate la implementarea programului Școală după școală, susținut, de asemenea, de PNL. De asemenea, aceasta apfreciază că priectul ”Laptele și cornul”, care funcționează de 10 ani, a devenit mai degrabă o risipă bugetară și ar fi trebuit pensionat deja de multă vreme. În locul acestuia, Gorghiu apreciază căî diversificarea mesei de la școală este benefică pentru elevi pentru că, nu doar că îi ajută la o dezvoltare mai sănătoasă, dar îi și scutește pe părinți de un efort financiar. Asta cu atât mai mult cu cât, consideră liderul PNL, pentru mulți copii din România, o masă pe zi poate face diferența între a merge la școală și a renunța la cursuri.

Alina Gorghiu apreciază totodată că ”PNL este în continuare preocupat de investițiile pe care trebuie să le facem astfel încât să asigurăm accesul echitabil la educație. În programul de dezvoltare la care lucrăm propunem și alte măsuri care țintesc reducerea abandonului școlar. De pildă, ne gândim la acordarea unor tichete (în valoare de 200 lei) pe baza cărora elevii de școală primară să poată beneficia de programul ”Școală după școală”. Chiar și așa, aceasta arată că trebuie menționat faptul că anul acesta, Educaţia a primit, pentru prima dată, 1 miliard de lei la rectificarea bugetară.

La conferința de presă de sâmbătă de la Deva, alături de liderul PNL Alna Gorghi au paticipat vicepreședintele PNL Gheorghe Falcă-primarul municipiului Arad, preșeidntele interimar al PNL Hunedoara, Florin Roman, deputatul Ben Oni Ardelean și candidatul PNL pentru Camera Deputaților, Lucian Heiuș – director la DGFP Hunedoara.