La Vulcan, noul an școlar s-a deschis în sunete de… clopoțel !

scoalavulcanLa Vulcan, sărbătoarea deschiderii noului an școlar, mai are încă ceva din emoția clasică a acestui gen de evenimente. Asta poate și pentru faptul că primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, anunță oficial momentul deschiderii unui nou an școlar, utilizînd un clasic… clopoțel.

Clopoțelul a sunat și astăzi, la toate unitățile școlare din municipiul Vulcan unde primarul Gheorghe Ile, împreună cu viceprimarul Cristian Merișanu și cu președitele Comisiei de educație și cultură din Consiliul local, Pompiliu Barbu au participat la ceremoniile organizate pentru marcarea acestui moment unic și în viața miilor de copii din municipiul Vulcan.

scoalavulcan1De altfel, primarul Gheorghe Ile spune că emoțiile începutului de an școlar au un parfum al lor, unic… pe care îl pot simți cu adevărat doar cei ce iubesc școala, învățătura și bineînțeles, cei cărora le este drag profesori, de învățători sau de educatori. ”Am putut vedea astăzi aceste emoții, la festivitățile de deschidere a noului an școlar, pe chipurile elevilor, dar și ale părinților și bunicilor care au fost și ei cândva elevi.
Așa cum am fost și eu și sunt recunoscător tuturor dascălilor mei pentru tot ceea ce m-au învățat. Doresc încă o dată tuturor celor ce sunt angrenați în această muncă nobilă și totodată extrem de dificilă, educatori, învățători, profesori: putere de muncă, răbdare, tact și cât mai mulți elevi cu note mari și cuminți. Elevilor le doresc să prețuiască școala, pe profesori, pe toți cei ce îi susțin în educația lor, în instruirea lor. Iar părinților le cer să vegheze cei dintâi la întregul proces de creștere, de evoluție a copiilor lor, pentru a putea interveni în colaborare cu școala, ori de câte ori este nevoie, înspre binele copiilor. Spor la școală, tuturor !”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

 

Elevii din Vulcan au toate motivele să se dedice activităților educaționale, având în vedere fie și doar faptul că, potrivit aprecierilor primite de municipalitatea din Vulcan la nivel național și internațional, școlile din Vulcan și Colegiul Tehnic ”Mihai Viteazu” se numără printre cele mai moderne unități de învățământ din România, iar dotarea acestora este la standarde europene. Standard la care se ridică și așteptările pe care le au acum, pe de o parte părinții, iar pe de altă parte reprezentanții autorităților locale din municipiul Vulcan.
scoalavulcan2
***
scoalavulcan3
***
scaoavulcan4