Noul an școlar s-a deschis la Lupeni în prezența primarului Cristian Resmeriță

lupeni1Primarul Cristian Resmeriță a răspuns prezent în toate unitățile școlare din municipiul Lupeni, atunci când sunetul clopoțelului  a anunțat deschiderea noului an școlar. Acesta a apreciat, de altfel, că deschiderea unui nou an școlar rămâne cel mai emoționant moment din viața unui om, chiar dacă acest ”ritual” se repetă de la un an la altul. Primarul Lupeniului apreciază că acest moment este unul plin de încărcătură emoțională, atât pentru copii, cât și pentru părinți și pentru cadrele didactice din grădinițe, școli și licee deopotrivă, fiind ziua în care bobocii îi cunosc pe cei care le vor îndruma ani de zile pașii și-i vor ajuta la dezlegarea tainelor cunoașterii, alungându-le teama de necunoscut.

Și în acest an, cei care de pe acum au pășit deja pragul scolilor sunt copii încercați de emoția revederii după lunga vacanță de vară și de dorința de a avea un an școlar cât mai bun.

Autoritățile locale din municipiul Lupeni au făcut eforturi deosebite pentru ca unitățile de învățământ din municipiul Lupeni  să corespundă cerințelor educaționale actuale. Astfel, din punct de vedere al investițiilor în infrastructura școlară, peste tot unde a fost nevoie au fost realizate lucrări de reabilitare, reparații, modernizare a unităților de învățământ.
lupeni22La deschiderea noului an școlar, primarul Cristian Resmeriță a făcut un adevăra tur de forță, din dorința de a răspunde prezent invitațiilor primite de la toate unitățile de învățământ din localitate, la acest moment festiv al deschiderii a noului an școlar. Astfel, primul clopoțel a sunat începerea noului anșcolar la Grădinița cu Program Normal Lumea Copiilor, iar șirul festivităților a fost încheiat de Școala nr. 1 din Lupeni. ”Invit copiii și tinerii, dar și părinții, să aibă încredere în profesorii și educatorii de la școlile din municipiul Lupeni. Sunt profesori foarte bine pregătiți, oameni deosebiți, și sunt convins că din mâinele lor pot ieși oameni foarte bine pregătiți. Vă invit să faceți, împreună – părinți, elevi și dascăli – acel tot unitar care să dea garanția că vom forma copii foarte bine pregătiți. Vă spun că aceasta este garanția viitorului nostru, pentru că singura șansă a zonei, a localității noastre, este să avem tineri bine pregătiți, cu rezultate deosebite. pe umerii cărora va sta responsabilitatea unei noi generații care trebuie să ducă orașul nostru, Valea Jiului,mai departe. Vă urez ca Dumnezeu să vă dea sănătate,să fiți fericiți și să obțineți rezultate foarte bune la învățătură!”, le-a spus celor prezenți la prima zi de școală, primarul Cristian Resmeriță.
 La evenimentele de deschidere a noului an școlar, alături primarul Cristian Resmeriță au mai participați și alți invitați din rândul bisericii, ai poliției naționale și locale.
lupeni23
***
 lupeni24