PSD Hunedoara face ultimele analize pentru definitivarea listelor electorale parlamentare

nistorPreședintele PSD Hunedoara, Laurențu Nistor a confirmat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la Deva, că liderul PSD Liviu Dragnea i-a solicitat revenirea în componența viitorului Parlament, alături de ceilalți foști parlametari care au câștigat alegerile locle din primăvară, respectiv Cristian Resmeriță – primarul municipiului Lupeni și Sorin Marica – primarul comunei Sălașu de Sus. Laurențiu Nistor spune că, în ceea ce îl privește, va analiza propunerea președintelui PSD Liviu Dragnea și va lua o decizie în următoarele săptămâni. ”Liviu Dragnea ne-a cerut celor trei foşti deputaţi, mie, lui Resmeriţă şi lui Marica să revenim în Parlament. Mă onorează această solicitare, dar pentru mine va fi o decizie foarte grea. La Consiliul Judeţean sunt probleme, poate, mult mai importante care trebuie rezolvate, decât în Parlament. Va fi foarte greu să mă decid, am început să mă obişnuiesc la judeţ”, a declarat  Laurenţiu Nistor.

Liderul social-democraților din județul Hunedoara a explicat că, în scurt timp, locuitorii județului Huneodara vor cunoaște numele tuturor candidaților cu care PSD intenționează să câștige în județ și alegerile prlamentare din acest an. De altfel, deja o parte dintre aceste nume și poziția pe listele electoale ale PSD Hunedoara sunt deja cunoscute. Ele au fost reamintite de Laurențiu Nistor, care a informat că în ceea ce privește camera Deputaților, pentru locul 2 a fost desemnată actuala deputată Natalia Intotero, pe locul al treilea este plasat Ilie Toma, actual director al Casei Judeene de Pensii Hunedoara-Deva, iar pe locurile următoare vor fi plasați primarul Sorin Marica (dacă va accepta invitația), respectiv secretarul executiv al PSD Hunedoara, Radu Barb.

În ceea ce privește listele pentru Senat, președintele PSD Hunedoara spune că două din primele 3 poziții pe listele social-democraților vor fi rezervate propunerilor venite din Valea Jiului, prima poziția urmând să-i revină primarului din Lupeni, Cristian Resmeriță (dacă va accepta propunerea), locul secund urmînd să fie alocat unei personalități din zona Orăștie-Călan-Deva, iar pentru a treia poziție urmând să fie nominalizat un alt social-democrat propus de organizațiile locale din Valea Jiului.

Laurențiu Nistor dă asigurări că până la finele acestei luni, PSD Hunedoara va definitiva componența nominala a listelor de candidați pentru alegerile parlamentare din acest an. ”Ceea ce vă pot spune, cu siguranță, încă de pe acum, este că PSD va da și pentru alegerile parlamentare, așa cum a făcut și la alegerile locale din primpvară, echipa câștigătoare”, a mai arătat Nistor.