Ministrul Energiei dă asigurări că există posibilitatea asigurării de către CEH a căldurii în această iarnă

termoficarePreședintele interimar al PNL Hunedoara, Florin Roman, s-a întâlnit în cursul zilei de ieri cu Ministrul Energiei, Victor Vlad Grigorescu, pentru a discuta posibilitatea asigurării căldurii pe timp de iarna în Valea Jiului și în municipiul Deva. În urma discuției, Florin Roman a primit asigurări că nu se va sista căldura în anotimpul rece în localitățile deservite de unitățile termoelectrice ale CEH, existând stocurile  necesare de cărbune pentru asigurarea căldurii atât în Valea Jiului, cât și în municipiul Deva.

Mai mult decât atât, ministrul Victor Vlad Grigorescu, susține că în urma disponibilizărilor realizate în cadrul CEH, dar și după divizarea complexului, a fost stabilizată situația economică a acestuia pentru următorii 10 ani.

Pe de altă parte, primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi nu este la fel de optimist în ceea ce privește situația termoficării, cel puțin la nivelul Văii Jiului. Acesta se declară circumspect cu privire la declarațiile ministrylui Energiei, apreciind că experiența anilor anteriori au arătat cât se poate de categoric vulnerabilitățile sistemului centralizat de termoficare. ”Poate că domnul ministru are mai multe informații sau poate că are un as în mânecă în această chestiune, dar în ceea ce mă privește rămân rezervat în chestiunea termoficării din două motive evidente, aș putea spune. În primul rând, raportul dintre necesarul de cărbune pe care-l are pentru consumul zilnic termocentrala Paroșeni și producția pe care o dau astăzi minele din cadrul CEH este unul negativ, ceea ce din start ne arată că nu poate fi garantată o continuitate a serviciului de alimenmare cu energie termică pe toată durata lunilor de iarnă. În al doilea rând, nu putem uita că, în anii anteriori, sistemul de termoficare din Valea Jiului a avut foarte multe avarii, în plină iarnă. Cert este că, în cursul acetei săptămâni, vom avea o discuție pe această temă la Deva, cu toți factorii responsabili în gestionarea sistemului de termoficare. la fel de cert este că ne dorim să putem furniza căldură prin sistemul centralizat, dar în același timp trebuie să ne gândim serios și la soluții alternative”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi.