Reîntâlnire cu ”Dac fest-Sub semnului lupului”, în week-end, la Măgura Uroiului

terra-dacicaÎncepând de vineri, 16 septembre și până duminică, 18 septembrie 2016, platoul din zona Dealului Măgura Uroiului, lângă Simeria, va fi ”scena” unei noi ediții a festivalului ”Dac Fest – Sub semnul lupului”. Festivalul recrează atmosfera Daciei de acum 2000 de ani, într-un evenment cultural de excepție organziat de Asociația Terra Dacica Aeterna în partenriat cu Consiliul Județean Hunedoara, Centrul Cultural și de Creație Simeria, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara, Ansamblul Profesionist „Drăgan Muntean”, Direcția Județeană pentru Cultură și Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva.

După ce, ieri și astăzi au avut loc parade de prezentare a evenimentului, în localitățile Deva, Hunedoara, Simera, Călan și Orăștie, prin defilarea membrilor asociației Terra Dacica Aeterna în costume de războinici daci și romani, festivalul propriu-zis debutează vineri debutează vineri, de la ora 21:00, în Piața Parcului de Afaceri din Simeria.

Cea de-a doua zi a festivalului, sâmbătă, 17 septembrie, se va derula după următorul program: de la ora 11:00, pe platoul de la Măgura Uroiului, se vor deschide atelierele civile. Tot aici, vor vea loc jocuri între gladiatori, prima confruntare între daci și romani, concerte susţinute de trupele Praf, Quas, Aspru şi Focul Viu, iar odată cu lăsarea întunericului, se va aprinde Focul Sacru.

Duminică, de la orele 16,30 va avea loc confruntarea finală dintre daci și romani, punctul de atracție cel mai important al acestui festival.  Ediția din acest an a festivalului se va încheia cu un amplu spectacol folcloric.