Apa Serv a demarat lucrările de construcție a rețelei e canalizare din stațiunea Straja

straja1În prezența echipei de conducere a SC Apa Serv Valea Jiului, a viceprimarului municipiului Lupeni, Iacob Mesaroș și a reprezentanților investitorilor din stațiune dar și ai mass-media, muncitorii din cadrul sectorului de investiții al operatorului regional al serviciilor de alimentare cu apă și canalizare din Valea Jiului au început lucrările de execuție la construcția rețelei de canalizare din stațiunea Straja. ”În ciuda vremii potrivnice, după cum am promis, astăzi am dat startul lucrărilor pentru amenajarea rețelei de canalizare din stațiunea Straja. Împreună cu colegii de la Apa Serv, cu viceprimarul municipiului Lupeni, dl. Iacob Mesaroș, cu dl. Emil Părău și alți reprezentanți ai Asociației Cabanierilor din Straja, s-a bătut primul țăruș al acestei investiții, în fața reprezentanților presei locale”, a declarat Costel Avram, directorul general al ASVJ.

straja2Potrivit acestuia, Apa Serv Valea Jiului și-a asumat această investiție extrem de importantă care va rezolva una dintre cele mai mari probleme ale stațiunii Straja. Pe tronsonul de investiții asumat de Apa Serv, care va realiza în reie proprie rețeaua principală de canalizare din interiorul stațiunii Straja, se va lucra intens în ultimele luni ale acestui an, urmând ca lucrările să fie finalizate integral până la finele anului viitor. ”Mă bucur că am reușit să începem efectiv lucrările din zona cabanelor acum, astfel încât ele să nu afecteze derularea în condiții normale a sezonului de schi. Estimăm că, anul acesta vom finaliza un prim tronson din rețeaua de canalizare de la Straja, în zona cuprinsă între pârtia de sub telegondolă până la cabanele din zona pârtiei Platoul Soarelui, urmând ca anul viitor să finalizăm investiția, continuind lucrările aferente pentru cealaltă latură a stațiunii. În același timp, sperăm ca în scurt timp să demareze și investiția la tronsonul colectorului de canalizare, o investiție co-finanțată de Consiliul județean Hunedoara și Consiliul local Lupeni. Vom lucra astfel, în paralel, pe mai multe șantiere astfel încât am convingerea că anul viitor, pe vremea asta, Straja va fi o stațiune în care va funcționa un sistem modern de canalizare, destinat nu doar cabanelor existente, ci unul capabil să asigure acces la acest serviciu și altor investitori care vor avea un motiv în plus să construiască în această stațiune, care are șansa de a deveni una dintre cele mai atractive din România”, a declarat Costel Avram. 

straja5Directorul tehnic al Apa Serv, Florin Donisa a explicat că investițiile vor însuma circa 1,8 km de conductă și aproximativ 60 de cămine colectoare, care vor asigura nu doar racordarea tuturor cabanelor existente acum în Straja, ci vor asigura și posibilitatea racordării altor capacitpți de cazare și alimentație publică care vor mai fi construite în următorii ani.

Pentru această investiție, Apa Serv a alocat 1,2 milioane de lei din venituri proprii. La acești bani se vor adăuga finanțările Consiliului județean și cele ale Consiliului local Lupeni, care au asumat împreună realizarea altor două tronsoane din rețeaua de canalizare, din municipiul Lupeni până sus, în stațiune.

Viceprimarul municipiului Lupeni, Iacob Mesaroș arată că această investiție completează celelalte măsuri și celelalte finanțări prin care actuala administrație publică locală intenționează să dezolte zona turistică Straja pe noi principii, bazate pe creșterea calității serviciilor turistice. La rândul său, cel mai important investitor din Straja, Emil Părău, apreciază că această investiție reprezintă o garanție a faptului că Straja poate deveni una dintre cele mai atractive stațiuni din România. ”Canalizarea reprezenta pentru noi toți o prioritate esențială pentru a ne putea continua investițiile în Straja. Ea rezolvă și problemele de mediu din Straja, dar ajută în primul rând la rezolvarea celei mai importante probleme care, pentru mulți dintre investitorii de aici, bloca practic orice altă investiție. Pentru că a ales să investească din profitul Apa Serv la noi în Straja, îi mulțumim domnului Costel Avram, așa cum le mulțumim celor din administrația locală și județeană pentru că au subscris acestui proiect, a cărui valoare depășea posibilitatea de a-l putea face noi, investitorii privați de la Straja”, a declarat Emil Părău.

straja22