Inițiativă culturală de excepție: ”Deva citește !”

biblioeca-deva3Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, în parteneriat cu Primăria Municipiului Deva, inițiază o campanie amplă de atragere spre lectură a comunității locale, campanie ce se va desfășura sub deviza „Deva citește!”.

”Scopul nostru este acela de a aduce cărțile cât mai aproape de potențialii cititori, de toate vârstele și profesiile, care iubesc lectura”, spune directorului Bibliotecii Județene, Octavian Bara.

În acest sens, au fost amplasate un număr de trei mici biblioteci în aer liber, rafturi cu un design elegant, așezate în trei puncte diferite, puncte de recreere bine cunoscute de către locuitorii Devei: Parcul Cetății, Piața Arras și Parcul Bejan. Cărțile vor putea fi împrumutate aici, gratuit, de oricine dorește să le citească, pe loc sau chiar acasă, urmând evident ca acestea să fie restituite.

”Cititorii sunt rugați doar să aibă grijă de cartea luată de pe raft și, după citirea ei, s-o așeze înapoi sau să aducă o altă carte în locul celei citite. În opinia noastră, această campanie va contribui la creșterea interesului față de carte și lectură, mai ales în cazul persoanelor pentru care achiziționarea unei cărți noi reprezintă un efort financiar. Sperăm că această campanie va atrage către lectură un număr mare de locuitori ai municipiului Deva cărora, în acest fel, li se oferă și un prilej de petrecere cu folos a timpului liber”, mai spune Octavian Bara. 

biblioteca-deva2

***

biblioteca-deva1