Senatorul Vochițoiu spune că Ministerul Energiei are un ”munte” de bani pentru termoficarea din Valea Jiului, dar nu îi cere nimeni

vochitou-pmpLa sfârșitul săptămânii trecute, senatorul Haralambie Vochițoiu a susținut laDeva o conferință de presă la sediul organizației județene a PMP Hunedoara, în cadrul căreia a tratat subiectul situației Complexului Energetic Hunedoara și al situației termoficării în Deva și valea Jiului. În același context, senatorul Vochițoiu a avut luni, 19 septembrie, la București, o întrevedere cu ministrul Energiei, Victor GRIGORESCU, pentru a clarifica problema stringentă a agentului termic în județul Hunedoara.

„Și eu sunt politician și uzez de declarațiile politice, dar când acestea sunt arse în cazanele de la termocentrală sar ca ars. Am responsabilitatea votului primit de la acei hunedoreni care au avut încredere în mine și nu pot sta să aștept să treacă alegerile pentru a răsufla ușurat. Lucrez cu mandatul pe masă. Am spus, săptămâna trecută, la Deva, că reprezentanții administrațiilor locale nu pot conduce din birouri. Și trebuie să se oprească din ipocrizie. Mi s-a mai confirmat o dată, ieri (luni -n.a.) că bani există, dar nu îi cere nimeni, nu prezintă nimeni documentația necesară. Nu vine Muntele la Mahomed să ne fie clar. Domnul ministru Victor GRIGORESCU m-a asigurat că va fi cărbune în această iarnă pentru asigurarea agentului termic. Primarii fac apeluri alarmante la debranșare și la identificarea soluțiilor alternative pentru a masca incompetența administrativă. Vina pentru tot dezastrul pleacă din înțepenirea autorităților locale și minciunile cu care sunt încălziți hunedorenii”, a declarat  Haralambie Vochițoiu .

Acesta mai spune că cei din conducerea CEH sunt așteptați la Ministerul Dezvoltării Regionale sau la Ministerul Energiei, pentru a depune proiecte în vederea accesării de fonduri europene, mai ales că accesarea banilor europeni reprezintă singura modalitate prin care mai poate fi sprijinită în continuare, chiar dacă nu în mod direct, extracția de cărbune și funcționarea termocentralelor de la Mintia și Paroșeni.