Carte frumoasă, cinste cui te-a dăruit !

avram-cu-bara1Atunci când nu este ”actor” al scenei politice locale sau când pune deoparte problemele manageriale de la Apa Serv, Costel Avram este preocupat de activitățile culturale și de mecenat pe care le derulează prin intermediul Asociației Rosa Multiflora, pe care o păstorește în Valea Jiului.

Pentru că, în cursul acestui an, acest tip de activități i-au adus, dincolo de satisfacțiile generate de activitatea de susținere a unor talentați scriitori din Valea Jiului și un număr însemnat de cărți editate cu sprijinul Asociației Multiflora, Costel Avram a început astăzi un inedit proiect cultual, menit să pună în valoare aceste volume. ”Îmi doresc ca aceste cărți, la editarea cărora am contribuit, să ajungă să fie citite de cât mai mulți oameni. Și cum poți face mai lesne acest lucru, dacă nu prin intermediul bibliotecilor”, spune Costel Avram.

În acest sens, astăzi, Avram a donat în cursul zilei de astăzi, Bibliotecii Județene ”Ovid Densușeanu” din Deva, un număr de 50 de cărți din 6 volume editate cu sprijinul Asociației Rosa Multiflora în cursul ultimului an. ”Îi mulțumesc domnului Sebastian Bara, directorul acestei instituții, pentru deschidere și sper că va face în așa fel ca aceste cărți – majoritatea dintre ele având ca subiect istoria Văii Jiului, consemnată de scriitori ca Marian Boboc sau Mihai Barbu – să ajungă în mâinile cât mai multor oameni, iubitori de carte și lectură din județul nostru”, a declarat Costel Avram.

La rândul său, directorul Bibliotecii Județene ”Ovid Densușeanu” din  Deva, Sebastian Bara apreciază că aceste volume, care consttiuie o parte însemnată din ”monografia” Văii Jiului vor sta la loc de cinste în rafturile Bibliotecii județene, de unde vor putea fi accesate de toți cei care doresc să se bucure de o lectură de calitate având ca subiect Valea Jiului. ”Aceste cărți, pentru care îi mulțumesc domnului Avram, îmbogățesc zestrea de carte a Bibliotecii județene și constituie o lectură binevenită pentru iubitorii genului, dar și un important ”material documentar” pentru cercetătorii, prezenți și viitori, interesați de istoria Văii Jiului și a județului Hunedoara. Astfel de acte de mecenat sunt binevenite și necesare, motiv pentru care domnul Costel Avram merită sincere aprecieri”, a declarat Sebastian Bara.

Președintele Asociației Rosa Multiflora, Costel Avram își propune să extindă acest proiect cultural și, în perioada următoare, anunță că va face și alte donații de carte către toate Bibliotecile municipale și orășenești din Valea Jiului.